DOGAĐANJA

Doživite legendarni balet kroz viziju umjetnika Marija Mišea

Bliži se izložba koju željno iščekujemo!

Mario Miše 
Mario Miše hrvatski je umjetnik čije se ime zna daleko van granica naše zemlje. Svoj uspjeh i vrijednost dokazuje dugogodišnjim radom na svjetskoj sceni, iza njega stoji preko 20 izložbi, 30 velikih predstava i projekata od kojih su najznačajniji dizajniranje krila za Victoria's secret, suradnja s Royal Opera House u Londonu, Teatar Colon u Bogoti, suradnja s Vivienne Westwood te suradnja na filmu Igre Gladi, a za nekoliko dana moći ćemo svjedočiti i umjetnikovim najnovijim kreativnim ostvarenjima.

Naime, u zagrebačkoj Gliptoteci HAZU, 23. lipnja u 21 sat, održat će se izložba kruna i oglavlja iz baletne predstave Bajadera koje je za potrebe predstave izradio Mario Miše. Posjetitelji će moći uživati u detaljima kruna i oglavlja koje publika s baletne scene nije mogla doživjeti. Riječ je o jednom od najpoznatijih i najzahtjevnijih baleta današnjice čija je priča smještena u predivan ambijent Indije, a izvedena na repertoarima svih svjetskih baletnih ansambala.

Zahvaljujući mladom i entuzijastičnom produkcijskom timu (Lea Kulauzović, Tena Gorjanović i Matija Pjatakov) koji se krije iza organizacije izložbe kruna i oglavlja Bajadera, na čelu s Marijanom Drinovac kao organizatoricom projekta, barem na jednu večer ćemo moći ući u raskošan svijet legendarnog baleta kroz oči našeg multitalentiranog mladog umjetnika.
 
Mario Miše
 
Foto: Sanja Baljkas Redcat
Objavljeno: 17.06.2015. u 09:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p