DOGAĐANJA

Doznajte sve o zagrebačkoj prošlosti i starim običajima

Započinje još jedan Zagrebački vremeplov
Zagrebacki vremeplov 
Svega nekoliko dana nas dijeli od projekta Zagrebački vremeplov koji sa sobom, sada već tradicionalno, donosi pregršt manifestacija s prikazom bogate prošlosti i starih običaja koje će život građana i posjetioca preusmjeriti na trgove i ulice. 

Od 18. travnja, kada službeno započinje sedmi Zagrebački vremeplov, ponovo će se plesati, pjevati i organizirati promenade u srcu grada. Od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića događanja će se sve do početka listopada odvijati svakog vikenda u prijepodnevnim satima uz nastup članova folklornih društava koji će pjesmom i plesom dočarati običaje zagrebačke okolice, a turiste darivati tradicionalnim slasticama ili domaćim voćem. Posebno atraktivni bit će susreti s kumicama na tržnici Dolac, gdje će vas svakog petka i subote dočekati te vrijedne žene odjevene u tradicionalnu odjeću – i baš kao nekada – nuditi autohtone proizvode ovoga kraja.
 
Zagrebacki vremeplov
Ljubiteljima valcera, evergeena i serenada dobar uvod za vikend pružit će posjet Parku Zrinjevac, gdje se subotama u prijepodnevnim satima organiziraju promenadni koncerti, a petkom navečer plesne večeri. Vikendima u prijepodnevnim satima uživat ćete u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača i na trgovima i ulicama Gornjega grada, a u popodnevnim satima moći ćete prošetati u društvu kostimiranih likova iz zagrebačke povijesti. Zabave neće nedostajati ni u Tkalčićevoj ulici, jer tamo će na svakom koraku muzicirati afirmirani mladi glazbenici kao i oni koji to tek planiraju postati.

Time, naravno, ne završava priča o Zagrebačkom vremeplovu, jer tu su još koncerti u Parku Maksimir, a na čitav ovaj projekt naslanja se i niz drugih događanja. Na vama je samo da dođete i zajedno sa Zagrepčanima i sve brojnijim turistima uključite se u manifestacije što se odvijaju na trgovima i ulicama grada većim dijelom godine. Raspored manifestacija i sve novosti možete pratiti preko službene Facebook stranice.
 
 
Foto: Instagram, Pr
Objavljeno: 13.04.2015. u 12:50
Tagovi: Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p