DOGAĐANJA

Dva filma koja će vam uljepšati ljeto u Zagrebu

Ljeto u kinu Europa
Ljeto u Kinu
K
ako se temperature u metropoli podižu, tako sve više bježimo u zatvorene klimatizirane prostore. Odlazak u kino je dobrodošlo osvježenje koje je postalo jedno od omiljenih ljetnih zabava u gradu Zagrebu. To zna i kino Europa koje najavljuje da odlična filmska uratka.

Noma – moja savršena oluja

Primičemo se vrhuncu ljeta, a jedan novi naslov pridružuje se našem ljetnom repertoaru: dokumentarac Noma – moja savršena oluja (Noma – My Perfect Storm) uvodi nas u najgoru godinu u karijeri slavnog kuhara Renéa Redzepija. Pratimo ga dok se pokušava vratiti na kulinarski vrh, obnoviti svoj kopenhaški restoran Nomu i po četvrti put osvojiti titulu najboljeg restorana na svijetu. Strastveni filmaš Pierre Deschamps kroz kreativno putovanje u misli Renéa Redzepija otkriva kako je slavni kuhar uspio revolucionarizirati svijet gastronomije i nordijsku kuhinju, te ustanoviti novi jestivi svijet istovremeno radikalno mijenjajući imidž modernoga kuhara.

Ljeto u Kinu

Propustili ste, pogledajte! "Ljubav i prijateljstvo" u kinu Europa

Od filmova koje prikazujemo u sklopu našeg ljetnog repriznog programa 'Propustili ste, pogledajte!' izdvajamo inteligentnu periodnu komediju Ljubav i prijateljstvo snimljenu prema romanu Lady Susan engleske spisateljice Jane Austen.

Lady Susan, sklona spletkama i manipulaciji, dolazi u Churchill na imanje svojih rođaka, kako bi se na neko vrijeme sakrila i pričekala dok se glasine o njezinom društvenom životu ne stišaju. Odlučuje iskoristiti to vrijeme kako najbolje zna i umije te pronaći supruga za sebe i za svoju neodlučnu kćer Federicu.

Film redatelja Whita Stillmana govori o pronalasku ljubavi i razočaranju kroz priču o prekrasnoj mladoj udovici lady Susan Vernon, a u glavnim su ulogama Kate Beckinsale i Chloe Sevigny. Film je na repertoaru 4. i 17. 8. u dvorani Müller.
Objavljeno: 01.08.2017. u 11:21
Tagovi: film, kino Europa, ljeto

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p