DOGAĐANJA

Dvije ideje za vikend izlazak

Gdje izaći u Zagrebu?
disco
revijalnom tonu petka, misli nam počinju okupirati planovi za vikend. Kako ga najbolje iskoristiti, gdje izaći, kako ugurati što više druženja u ta dva i pol, za većinu, slobodna dana?


Srećom, u ovim nam slatkim dvojbama pomažu domaći organizatori koji su i ovog vikenda osigurali pregršt zanimljivih evenata. Dva koja su nas posebno zainteresirala jesu onaj u The Garden Brewery te proslava petog rođendana phillitchevanja, 'glazbeno opuštenog' programa u organizaciji dvojice CFSN DJ-eva - itcha i phillipea.

the garden brewery
U The Garden Brewery će danas, 24. ožujka, glazbu vrtjeti Alexander Nut, jedan od najutjecajnijih DJ-eva u Velikoj Britaniji i Mr Thing, sjajan hip-hop DJ i turntablist. Ovaj je nastup ujedno promocija Soundwave festivala koji se održava ovog ljeta u The Garden Resortu u Tisnom, od 27. do 31. srpnja 2017. U svom devetom izdanju festival dovodi imena kao što su The Pharcyde, Roy Ayers, Gogo Penguin, GIlles Peterson, Roni Size, a bit će ovo i prilika čuti dvojac koji će nas uvesti u ljeto. Ono što očekuje posjetitelje The Garden Breweryja je cijeli glazbeni spektar koji u svojim setovima povezuje Alexander Nut, od futurizma pa sve do tropskih mikseva. Ovaj je DJ vještine brusio u legendarnom londonskom klubu Plastic People, a njegova glazbena vizija ga je odvela na put do najboljih svjetskih plesnih podija. S druge strane, svjetski poznati DJ i turntablist Mr Thing ime je koje se veže uz hip-hop, nezaboravne nastupe i sjajne vještine. Pobjednik DJ natjecanja, solo i kao člak kolektiva Scratch Perverts, ujedno je i zaslužan za neke od savršenih mixtapeova kao što je “Kings of hip-hop” na kojem je surađivao s DJ Premierom. Njima se priključuje DJ Phat Phillie koji stoji iza najstarije kontinuirane hrvatske radijske rap emisije Blackout, glazbene institucije koja je utjecala na poimanje hip-hopa i rapa na našim prostorima, kao i Tha Git Down programa koji je u The Garden Brewery doveo velikane kao što su Diamond D i Large Professor, te DJ Nu-Mark.

phillitchevanje
Želite li pak subotu, 25. ožujka, začiniti izlaskom, dobra ideja je Industrija 5reković, odnosno zagrebački Katran gdje će svoj peti rođendan proslaviti program phillitchevanje u organizaciji CFSN DJ-a - itcha i phillipea. Za tu prigodu se, kažu, povlače iz svojih kužerskih odora i prepuštaju istinskim dječačkim nagonima u kojima glazba nema granica, a pravila igre ne postoje. Više o eventu doznajte na Facebook stranici.

Foto: The Glitter Guide, PR
Objavljeno: 24.03.2017. u 10:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p