DOGAĐANJA

FASHION INCUBATOR SLAVI 10. SEZONU

Snimanjem dokumentarca najvaljen novi FASHION INCUBATOR!

Projekt FASHION INCUBATOR pokrenula je u Osijeku 2004. godine skupina mladih entuzijasta koja je inicirala promociju neafirmiranih modnih dizajnera kroz originalne koncepcijske ideje. Od tada do danas je na nacionalnu kulturnu i modnu scenu lansirao desetke mladih dizajnera, a odličnom organizacijom i vrlo visokim produkcijskim standardima uspio privući više tisuća posjetitelja čime je zauzeo prvo mjesto na društvenoj ljestvici događanja u Osijeku i Slavoniji. Isto tako, putem mnogobrojnih medija FASHION INCUBATOR je prikazao Osijek kao moderan centar koji prepoznaje potrebe mladih i pruža im priliku za napredovanje i razvoj te se danas s pravom može reći kako je FASHION INCUBATOR postao najveći i najvažniji modni događaj za mlade dizajnere u Hrvatskoj.

Ovogodišnji jubilarni, 10. FASHION INCUBATOR održati će se 27. i 28. studenoga u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Na taj način, jedinstven hrvatski modni projekt namijenjen mladim, neafirmiranim dizajnerima, FASHION INCUBATOR, još jednom će dokazati svoju posebnost - održavanje na urbanim, ali krajnje netipičnim lokacijama za modne revije. Nakon autobusnog hangara, preko napuštene tvornice namještaja do putničke zgrade Zračne luke Osijek i starog napuštenog kina, 10. FASHION INCUBATOR seli se u novoizgrađenu sportsku arenu Osijeka.

U showroomu Zorana Mrvoša održano je snimanje dokumentarnog filma koje je zamišljeno kao retrospektivni razgovor između modnih dizajnera i ljudi iz modnog svijeta na temu njihovih mladih kolega koji su sudjelovali na svim dosadašnjim INCUBATORIMA u Osijeku. Na snimanju su sudjelovali modni kritičar Nenad Korkut, dizajnerica Đurđica Vorkapić, dizajneri Teo Perić, Zoran Mrvoš i Tihomir Krznarić, glavna urednica portala Moda.hr Lucija Biondić, Viktor Drago i mlade snage hrvatskog dizajna Mura Pehnec, Ivan Alduk i Damjan Jacić.

Ana Bacinger

Objavljeno: 20.11.2009. u 15:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p