DOGAĐANJA

Festival koji objedinjuje craft pivovare, street food i glazbu

BeerYard Festival uskoro u Zagrebu

BeerYard Festival  
Možda najsnažnija osobina craft pivarstva je potpuna nezavisnost malih kreativnih pivovara. Posljednjih godina kod nas svjedočimo burnom rastu craft pivovara, ali ne bilježe rast samo pivovare. Veliki boom se događa na domaćoj gastronomskoj i glazbenoj sceni. Otvaraju se ugostiteljski objekti čiji je cilj priprema kreativnih jela samo od svježih namirnica, a osobito veliku renesansu proživljavaju objekti orijentirani na burgere. U cijeloj Hrvatskoj je također zadnjih godina porasla DIY glazbena kultura, sve više bendova koji sviraju alternativnu glazbu ne sklapaju ugovore s velikim diskografskim kućama nego kao jedan izvor sredstava im služe koncerti i platforma Bandcamp.

BeerYard Festival je nastao kao ideja koja bi objedinjavala te tri nezavisne scene - craft pivovare, street food i glazbu. Cilj BeerYarda je pokazati Zagrebu tu scenu na jednom mjestu te dati vjetar u leđa svim tim malim poslovnim i glazbenim subjektima. Organizatori festivala su craft pivovara Nova Runda i Žedno Uho. Budući da u organizaciji festivala sudjeluje i jedna pivovara, BeerYard Festival se želi predstaviti kao festival nastao od strane pivara koji nema paklene snove o velikoj zaradi, kao neki drugi pivski festivali, već želi promovirati svakog od tih nezavisnih subjekata. Uz pivovare, street food objekte i bendove, predstavit će se i dva zagrebačka craft puba - Craft Room i Hop In. Oni će biti zaduženi za točenje craft piva stranih pivovara, ali će i pomoći svim pivovarama koje se ne mogu baviti direktnom prodajom, da se toče preko njih.
 
BeerYard Festival
Cjelodnevni program počinje u 12 sati kad će posjetitelji moći isprobati proizvode domaćih pivara, uz nekoliko ekskluzivnih, nikad još do sada točenih piva i street food proizvode American bar Dollar, Bistro Šalša, Burger bara i Yellow Submarinea.

Radionice i paneli počinju od 13 sati i traju do 19 sati, kad započinje glazbeni program BeerYard Festivala na kojem na kojem nastupaju Magul, ESC Life, Kraj Programa i Muscle Tribe Of Danger And Excellence.

Festivalska ulaznica za sve programe košta 35 kuna i može se kupiti u Rockmarku, Berislavićeva 13, Dirty Old Shopu, Tratinska 18, Craft Roomu, Opatovina 35, Hop In Craft Beer Baru, Dubravkin trg 3, Pločniku, Međimurska 21, Caffe baru Iks, Nova cesta 100, i ugostiteljskom obrtu Ro & Do, Opatovina 29.
 
BeerYard Festival 
Foto: Pexels
Objavljeno: 23.08.2016. u 15:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p