DOGAĐANJA

Festival ulične hrane uskoro u Varaždinu

Fine delicije na ovogodišnjem Festivalu

 
Venezuelansku Arepu na Varaždin Food Festivalu predstavit će Riquardo Luque, natjecetalj celebrity Masterchefa, a posjetitelji će probati i Gyoze, jelo s kojim se u predstavila glavna organizatorica i idejna začetnica festivala Lana Klingor Mihić.
 
Na ovogodišnjem Croatia Food Festivalu koji svoje putovanje započinje na Kapucinskom trgu u Varaždinu 23. i 24. travnja 2016., organizatori su pripremili iznimne gastro poslastice kojima neće moći odoljeti ni najveći gastro kritičari. Za one najgladnije pripremat će se Ham steak, marinirani svinjski odrezak od 700 grama koji će se posluživati s najpoznatijom američkom kupus, salatom, popularno nazvanom coleslaw koja savršeno nadopunjuje jela s grilla.
 
 
Na svoje će doći i ljubitelji janjetine, koja je postala svojevrsno zaštitno lice festivala, ali ovoga puta dolazi u nešto drugačijem i organizatori vjeruju ukusnijem ruhu. Zato nema sumnje da će mljevena janjetina s poznatim grčkim tzatziki umakom na bazi svježih krastavaca i jogurta u sočnom somunu zadovoljit i najzahtjevnija nepca.
 
 
Na varaždinskom festivalu će se moći kušati i tjestenina s hrvatskim potpisom, a radi se o krčkim šurlicama, tijestu oblikovanom na žbicu, pletaću iglu ili čačkalicu koje svojim oblikom podsjeća na slonovu surlu. Poznate krčke šurlice posjetiteljima će biti poslužene u morsko-mesnoj varijanti s kozicama i pršutom. Zato nema brige za ljubitelje tjestenine.
 
Arepa ili Pan de Arepa je venezuelanska verzija kruha koja je prilog gotovo svakom jelu u venezuelanskoj i kolumbijskoj kuhinji, a za nju će biti zaslužan glazbenik i Masterchef natjecatelj Ricardo Luque. Lana Klingor Mihić se uz organizaciju događanja odlučila primiti i kuhače, pa će u Varaždinu u suradnji s restoran Time pripremati Gyoze. Riječ je o japanskom jelu, vrlo slično tortelinama, no ono što razlikuje Gyozu od ostalih sličnih jela je tanje tijesto i začini koji se koriste u nadjevu.


Kao i uvijek šećer dolazi na kraju pa će tako će glavna zvijezda Varaždin Food Festivala biti odlični chef Vid Nikolić koji se posljednjih godina specijalizirao za azijska jela. Zato svi koji žele uživati u kulinarskoj magiji Vida Nikolića nikako ne smiju propusiti događanja na Kapucinskom trgu. Što će Vid pripremati organizatori još uvijek ne žele otkriti, ali sva azijska jela na festivalu bit će spravljena u suradnji s trenutno zagrebačkim restoranom Time u kojem je Vid Nikolić glavni kuharski chef.
 
Fotografije: Vid Nikolić, PR foto, Facebook
Objavljeno: 15.04.2016. u 09:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p