DOGAĐANJA

Filmove sa Zagreb Film Festivala pogledajte na HTV-u

ZFF gostuje na Trećem programu HTV-a!
ZFF 
Ususret 13. Zagreb Film Festivalu, koji se otvara iduće subote 14. studenog, za Treći program Hrvatske televizije iz bogate dvanaestogodišnje ZFF-ove arhive pažljivo je odabran niz filmova koje će gledatelji HTV-a moći gledati sve do 24. studenog.

Program ZFF na Trećem uključuje filmove prikazane u programu ZFF-a proteklih godina, a počinje u nedjelju, 8. studenog s hvaljenim britanskim filmom Tiranosaur (u 23:15), kojeg je publika ZFF-a proglasila najboljim u programu 2011. godine. Selekcija uključuje i atraktivne naslove koji među filmofilskom publikom uživaju kultni status, kao što su Oslo, 31. kolovoza norveškog redatelja Joachima Triera (10. studenog u 20 sati) te Zimska kost (subota, 14. studenog u 23:05), pobjednik Sundancea u kojem je prvu veliku i zapaženu ulogu ostvarila danas jedna od najvećih glumačkih zvijezda, oskarovka Jennifer Lawrence. Tu su i na najprestižnijim filmskim festivalima nagrađena ostvarenja poput filma Prošlost (utorak, 17. studenog u 20:05 sati) iransko-francuskog redatelja Asghara Farhadija u kojem su glavne uloge ostvarili neki od danas najznačajnijih francuskih glumaca – Bérénice Bejo i Tahar Rahim.
 
ZFF 
Program će donijeti i popularan i inspirativan dokumentarac Marina Abramović: umjetnica je prisutna o velikoj jugoslavenskoj umjetnici i performerici sa zavidnom njujorškom karijerom (nedjelja, 15. studenog u 22:55 sati), a zaključit će ga 24. studenog u 20 sati laureat 10. ZFF-a – rumunjski film Svi u našoj obitelji Radua Judea, koji je ove godine na Berlinaleu odnio nagradu za najboljeg redatelja.

Kroz ovo će razdoblje gledatelji HTV-a moći pogledati i ukupno devet domaćih kratkometražnih filmova iz omnibusa Zagrebačke priče vol. 1 i Zagrebačke priče vol. 2, među kojima su i Žuti mjesec Zvonimira Jurića, prikazan u služebnoj kratkometražnoj konkurenciji Berlinalea, Inkasator Igora Mirkovića, Šamar nagrađivanog redatelja Nebojše Slijepčevića kojeg šira publika zasigurno dobro pamti po domaćem kino-hitu Gangster te voli, Na kvadrat Radislava Jovanova Gonza u kojem Judita Franković i Ivana Roščić glume ljubavni par i dr.
 
ZFF 
Foto: PR
Objavljeno: 06.11.2015. u 16:50

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p