DOGAĐANJA

Filmski festival po prvi puta na Braču

Sve je spremno za odličan provod!

brač film festival
B
rač ima novi razlog za slavlje jer će od 6. do 8. kolovoza upravo ovaj lijepi otok biti središte filmske umjetnosti s prvim po redu Brač Film Festivalom koji se održava u sklopu manifestacije Supetarsko lito.

Pod pokroviteljstvom Grada Supetra i Turističke zajednice Grada Supetra organizatori su pripremili odličan program. Osnivač i direktor je mladi redatelj i producent Bruno Mustić, a u projektu sudjeluje preko 50 mladih ljudi, uglavnom studenata, iz cijele regije.
  
Glavni program festivala se dijeli na: projekcije za djecu, kratkometražni program i dugometražni program. Film Ognjena Sviličića, Takva su pravila, koji se proslavio nagradom na venecijanskom festivalu otvara Brač Film Festival. Drugu večer obilježit će švedski film Turist redatelja Rubena Östlunda koji je 2014. godine dobio nagradu žirija u programu Un certain Regard filmskog festivala u Cannesu, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u kino-hitu Bit ćemo prvaci svijeta. Kratkometražni program bit će prikazan druge večeri Brač Film Festivala u amfiteatru Waterman Resorta.
 
Bruno MusticBruno Mustić
 
Svoje filmove predstaviti će studenti filmskih akademija u Zagrebu, Beču, Ljubljani, Banja Luci, par nezavisnih mladih autora te studenti European Film College-a iz Danske. Naši najmlađi moći će uživati u programu Koko u Supetru sva tri dana u jutarnjim satima te pogledati koje je dogodovštine naš najpopularniji mladi junak Koko proživio u filmovima Koko i duhovi, Zagonetni dječak te Ljubav ili smrt. U suradnji s Foto dana mladih u Supetru će biti organizirana izložba fotografija Hrvatska u oku mladih fotografa.
 
Detaljnije o programu i Festivalu možete vidjeti na službenoj web stranici festivala.
 
brac film festival 
 
Foto: PR
Objavljeno: 21.07.2015. u 09:47

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p