DOGAĐANJA

Glazbeno-scenski spektakl Teatru s ljubavlju uskoro u HNK!

Teatru s ljubavlju 
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu nedavno je obilježilo 120. godišnjicu kazališne zgrade. Kao svojevrsna posveta naših umjetnika svojoj matičnoj kazališnoj kući, u pripremi je glazbeno-scenski spektakl pod nazivom Teatru s ljubavlju koji će se održati u nedjelju, 7. veljače 2016. u 20 sati. Na taj ćemo način ujedno obilježiti mjesec ljubavi u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

Riječ je o cjelovečernjemu koncertu koji će uključiti i plesne izvedbe, a u kojemu će na daskama zagrebačkoga HNK nastupiti naši proslavljeni umjetnici: tenor Ivo Gamulin Gianni, glumci Zrinka Cvitešić i Nikša Kušelj, članica Baleta Atina Tanović te baletni umjetnik i ravnatelj Baleta Leonard Jakovina.

Ti će umjetnici u inovativnoj umjetničkoj sinergiji na potpuno nov način interpretirati neke od najljepših ljubavnih pjesama svih vremena. Odabrane su svjetske i hrvatske uspješnice koje smo slušali posljednjih 120 godina u najslavnijim djelima scenske umjetnosti (glazba iz kazališta, filmova, mjuzikla, opera i baleta).

Teatru s ljubavlju
Teatru s ljubavlju posjetiteljima će ponudit uvid u retrospektivu kroz mnoštvo različitih, a međusobno povezanih glazbeno–plesnih priča s jasnom porukom o neraskidivoj vezi ljubavi i umjetnosti. U tome jedinstvenome glazbeno-scenskom događaju nastupit će i Jazz orkestar HRT-a.

Foto: PR
Objavljeno: 14.01.2016. u 10:28
Tagovi: HNK, kazalište

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p