DOGAĐANJA

Gourmet putovanje kojem se morate priključiti

Meneghetti wine & gourmet tour ponovno u Zagrebu

meneghetti 
Kako su radovi na rekonstrukciji i proširenju Stancije Meneghetti u punom jeku, glavni chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković tijekom travnja i svibnja gostuju u nekoliko vrhunskih restorana diljem Hrvatske u kojima kreiraju jednistvene menije temeljene na sljubljivanju okusa Istre s raznim utjecajima tipičnim za kuhinje restorana domaćina. U tjednu koji prethodi samim večerama u svim restoranima domaćinima dogovorena je i posebna promocija vina gdje se gosti mogu upoznati sa vinima iz ponude vinarije Meneghetti.

Danijela i Bojan dinamičan su kulinarski duo koji već skoro desetljeće i pol zajedničkim snagama tradicionalne recepte ovoga kraja pretvara u nove kulinarske doživljaje kroz maštovite moderne interpretacije svojih jela. Ovaj dvojac se susreo i poslovno ujedinio još davne 2002. u kuhinji kultnog pulskog restorana Valsabbion u kojem su se tih godina pomicale granice gastronomije na ovim protorima. 2012. godine zajedno su prešli u Meneghetti gdje od tada ravnopravno vode kuhinju, što je također jedinstven slučaj na ovim prostorima. Njihov sofisticirani kulinarski izričaj preslikava dinamičan odnos između ruralne i urbane Istre, temeljen isključivo na svježim namirnicama lokalnih proizvođača.
 
Danijela Pifar i Bojan Vuković Danijela Pifar i Bojan Vuković
  
U travnju je Meneghetti kuhinja već gostovala u hotelu Bastion u Zadru, Dubravkinom putu u Zagrebu, Ježu u Makarskoj te Kadeni u Splitu. Turneja će kulminirati krajem svibnja događanjima na Koručuli u hotelu Lešić Dimitri Palace gdje će naši chefovi gostovati prvo 26. svibnja na zajedničkoj večeri s kuhinjom domaćina, a 28. svibnja se na istom mjestu održava jedinstveno cjelodnevno gastronomsko događanje Relais & Chateaux Gourmet Sensation gdje će snage ujediniti čak 5 Relais & Chateaux kuhinja – domaćin Lešić Dimitri Palace s Korčule predvođen Tonijem Ercegom, Bevanda iz Opatije i chef Andrej Barbieri, Il Bottaccio iz Masse (Italija) i chef Antiono Mosca, Kong Hans Kaelder iz Kopenhagena (Danska) i chef Mark Lundgaard te naravno Meneghetti prevođen svojim chefovima.
 
apetit city 
U međuvremenu će se odigrati sljedeća vinska večera koja će se 19. svibnja održati u zagrebačkom restoranu Apetit City. Za ovu priliku Meneghetti kuhinja je s kuhinjom restorana Apetit City koju predvodi glavni chef Stjepan Bistrički i njegov tim kreirala poseban menu od 7 sljedova. Večera će početi s pjenušcem Meneghetti Classic 2013 kao pićem dobrodošlice uz kornete s beef tartarom i maslacom od tartufa, nakon čega slijede millefoglie od dimljenog rošpa praćene svježom Meneghetti malvazijom 2015. Sljedeće jelo na meniju su bijele šparoge s umakom Hollandaise i black tiger gamberi uz Kuća Glavić Malvasiju dubrovačku 2015.
 
Drugi dio menija prate dva velika vina iz Meneghetti arhive - uz crne fagotine od bakalara poslužit će se Meneghetti White 2011 iz jeroboam boce od 3L a osso bucco sa palentom od limete, mladim graškom i gremolatom pratiti će Meneghetti Red 2009 iz velike boce od 5 L. Za kraj su ostala dva deserta - domaći dimljeni keksi sa aromatiziranom čokoladom te ekleri s limunom i timijanom koje će pratiti jedno malo iznenađenje iz Meneghetti podruma. Završni dodir jelima dat će Meneghetti maslinova ulja. Večera počinje u 20 sati, cijena je 450 kuna, a mjesto se može rezervirati direktno na broj restorana Apetit City 01/4811077 ili na e-mail bo-ca@zg.t-com.hr
 
apetit city 
apetit city
 
Foto: PR
Objavljeno: 16.05.2016. u 12:31
Tagovi: hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p