DOGAĐANJA

Ivana Omazić kao kraljica večeri

Čije revije su celebsi s nestrpljenjem iščekivali?

Tribine su na prvoj večeri Dove Fashion.hr-a bile dupkom popunjene, a prvi redovi su, dakako, pripali celebsima od kojih svaki ima svog favorita. Osim dobro znanih imena poput tandema I-Gle, Aleksandre Dojčinović, Ana Marie Ricov, Stjepana Čuke, osvoju je kolekciju premijerno predstavila i Taja, dok su apsolutno oduševljenje izazvale torbe brenda "Hera", točnije Roberta Severa u kolaboraciji sa tvrtkom San Peter.

Pažnju medija najviše je privukla pojava Ivane Omazić, vjerojatno najpoznatije i najznačajnije Hrvatice u modnoj industriji. Dizajnerica koja se proslavila radom u kući Celine, ali ima staža i u Pradi, Jil Sander i Romeo Gigliju, došla je podržati Martinu Vrdoljak Ranilović i Natašu Mihaljčišin:

„Definitivno želim vidjeti što su pripremile I-Gle, njih su mi preporučili, a čini mi se da su im i prethodne kolekcije bile dobre. Nažalost, zbog obveza ne mogu ostati do samog kraja iako bi željela vidjeti u kojem smjeru se razvija hrvatski dizajn."


Kada ste u prilici razgovarati s nekim, tko je kaao Ivana, iskusio svjetsku modnu scenu, morate upitati kako izgleda Hrvatska u usporedbi s Londonom, New Yorkom, Parizom ili Milanom.

„Mislim da su događanja na hrvatskoj modnoj sceni izrazito pozitivna, pogotovo inicijativa Fashion.hr Industrije gdje se dizajneri spajaju s velikim proizvođačima, jer smatram da je to jedini mogući način da proizvodnja opstane. Ne treba samog sebe omalovažavati uspoređujući se sa svjetskim modnim metropolama, jer one zapravo imaju višestoljetnu tradiciju proizvodnje, kreiranja i modnih događaja, a u Hrvatskoj se ta tradicija mora tek razviti."

U publici smo zamijetili i Lanu Banely, jedno o najljepših lica nacionalne televizije koja je došla vidjeti što je pripremila Aleksandra Dojčinović:

„Jako mi se sviđa njen dizajn, ali zanima me i što su pripremili neki drugi dizajneri koji su možda manje bliski mom stilu."  Pošto se Lana pojavila u slatkoj kombinaciji topića i sakoa, morali smo je pitati koga nosi.

Lana Banely

Ma za mene je shopping uvijek gubitak vremena i živaca, obavim to zato jer moram. Danas nosim Christiana Audigiera, jer mi on nekako najbolje odgovara  za proljeće. Svo to šarenilo i uzorci me uvijek iznova osvoje, pa je tako bilo i ovoga puta."

Njena imenjakinja Lana Klingor također je došla radi Aleksandre:

„Jako smi se sviđa njen rad i pratim je već nekoliko godina. Sviđaju mi se njene minimalističke i ženstvene linije, ne pretjerano upadljive boje i zanimljivi detalji koju svaku njenu kreaciju čine posebnom. Jednostavna je, ali ne monotona i to mi se sviđa."

Lana Klingor

U prvom redu bilo je nemoguće ne zamijetiti zgodnu voditeljicu RTL-a Editu Misirić u retro izdanju. Simpatična voditeljica koja je snimila najave za ovosezonski Dove Fashion.hr bila je u laganom šoku:

„Uvijek se iznenadim kad se čujem i vidim na televiziji, a ove najave sam danas vidjela prvi puta, imala sam osjećaj da svi bulje u mene. Možda bi neke stvari ponovila!"

Edita Misirić

Edita je definitivno privukla mnogo pogleda svojim stylingom s potpisom Borisa Pavlina.

„Planiram li se češće pojavljivati u retro izdanjima? Možda, ja se nikad ne odijevam ciljano u nekom stilu nego kako mi dođe, ali večeras su me oduševile torbe Roberta Severa. Njih bi ciljano kupila."

Uz njih, u prvom redu su sjedili glumac Damir Markovina,  Ronald Braus, Tihana Harapin Zalepugin, Borut Mihalić, Kristina Smoje, Mirna Zidarić i dr.

Borina Kopčić

Objavljeno: 12.03.2011. u 13:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p