DOGAĐANJA

Izložba francuskih glumačkih diva koju morate doživjeti

25 portreta francuskih filmskih diva u sklopu Motovun Film festivala
Izložba Actrices 
Planirate li ove godine posjetiti Motovun Film festival, jednu izložbu obavezno morate pogledati. Riječ je o izložbi Kate Barry: 25 portreta francuskih filmskih diva, kojom će biti predstavljeno 25 fotografija, portreta francuskih glumica, od najpoznatijih zvijezda do glumica mlade generacije (Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Mélanie Laurent, Adèle Exarchopoulos...).

Ova je izložba hommage Kate Barry (kćeri glumice i pjevačice Jane Birkin i skladatelja Johna Barrya), prerano preminule u prosincu 2013. godine, i njezinome velikome fotografskome talentu.

Na izložbi je predstavljeno dvadeset pet portreta velike ljepote, neuhvatljive, tihe i melankolične atmosfere, u kojima se stapaju ozbiljnost i preciznost kompozicije i pažljivo režiranje tijela i dekora. Kate Barry savršeno zna uhvatiti ono najosobnije u svakoj od glumica, ono što je nevidljivo na njihovim fotografijama iz medija, kako bi postigla suptilan izraz duboke intimnosti, bilo stvarne ili imaginarne.
 
Izložba Actrices 
Ovu je izložbu osmislio i postavio Francuski institut u suradnji s Romanom de Kermadecom, sinom umjetnice, pod kustoskim vodstvom fotografkinje i novinarke Aline Arlettaz. Izložbu Actrices pogledajte u Motovunu od 25. do 29. srpnja, za vrijeme 18. Motovun Film festivala.
 
Foto: PR
Objavljeno: 15.07.2015. u 09:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p