DOGAĐANJA

Otvara se sjajna izložba u Kući za ljude i umjetnost

Lauba najavljuje: Paulina Jazvić - 'I recommend Vodka'

paulina jazvić 
Želite li upotpuniti svoje današnje poslijepodne jednom dobrom izložbom, Kuća za ljude i umjetnost se pobrinula da se vaša želja i ispuni. Lauba je u novu godinu odlučila uploviti s izložbom Pauline Jazvić, čije je otvorenje na rasporedu danas, 21. siječnja 2016. u 20 sati.

Hrvatska umjetnost danas naziv je serije samostalnih izložbi čiji je cilj prezentacija aktualne domaće umjetničke produkcije, format koji je Lauba pretvorila u svoj zaštitni znak. Uz dosad predstavljene izložbe Zlatana Vehabovića, Lovre Artukovića, Ivane Franke, Kristiana Kožula, Kristine Lenard, Brune Pogačnika, Viktora Popovića, Marka Tadića, Alema Korkuta, tandema Žižić/Kožul te TARWUK, serija se nastavlja u 2016. godini s prvom samostalnom izložbom Pauline Jazvić u Kući za ljude i umjetnost.
Izložba naslovljena I recommend Vodka predstavit će hrvatskoj publici ciklus od dvadesetak slika velikog formata nastalih u posljednje dvije godine. Autorica, poznata po kombinaciji tehnika i materijala, ovoga je puta tematski i dalje ostala u domeni istraživanja svakodnevnice suvremenog društva, no fokus je stavljen na slikarstvo kao medij. Što o svakodnevici i suvremenom društvu ima za reći i pokazati ova autorica, imat ćete priliku doznati od danas. Izložba ostaje otvorena do 21. veljače 2016.
 
 
Paulina Jazvić (1973.) diplomirala je 1995. Dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a 2001. Stekla je diplomu na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi prof. Šuteja. Dosad je izlagala je na 70 skupnih i 35 samostalnih izložbi. Aktivna je članica je HDLU-a I za svoj je rad primila šest nagrada. Trenutno je zaposlena kao docentica na Tekstilno - tehnološkom fakultetu (TTF) u Zagrebu na studiju Dizajna odjeće i tekstila na kolegijima Kreiranje odjeće.
 
Više o autorici i njezinim projektima saznajte na: www.paulinajazvic.hr

Foto: Facebook

Objavljeno: 21.01.2016. u 16:28
Tagovi: Umjetnost, lauba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p