DOGAĐANJA

Izložba kojoj se veselimo

Jedan od najvećih svjetskih ilustratora u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi
Milton Glaser 
Tražite li dobar izgovor za izlazak ovih dana, poslužiti bi vam mogla izložba Crtanje je promišljanje, s 180 radova iz pedesetogodišnje karijere jednog od najvećih svjetskih dizajnera i ilustratora Miltona Glaser, koja će se otvoriti 27. siječnja, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu.

Predstavit će se radovi koji su prethodno objavljeni u njegovoj istoimenoj monografiji Drawing is Thinking iz 2008. godine, a koje je za knjigu, kao i za izložbu, osobno odabrao, pažljivo ih uređujući kao niz crteža s različitim motivima.

Kao izuzetno plodan autor postera i printova, Glaser je izlagao diljem svijeta, od čega se ističu samostalne izložbe u Centreu Pompidou u Parizu i Muzeju modernih umjetnosti u New Yorku. Njegova su djela dio stalnih postava brojnih muzeja, a variraju od planetarno poznatih kao što je I (srce) NY do grafika i dekorativnih programa za restorane nekadašnjeg World Trade Centra u New Yorku.

Dosad je Glaserova izložba bila postavljena u Ljubljani, Beogradu, Cetinju i Sarajevu, a u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna bit će otvorena do 6. veljače. U popratnom dijelu organizirat će se vodstva kroz izložbu za učenike i studente, a prigodom njezina zatvaranja, prikazat će se dokumentarni film o tom umjetniku To inform and delight.

Foto: Press
Objavljeno: 26.01.2015. u 15:47
Tagovi: izložba, Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p