DOGAĐANJA

Izložba koju vrijedi posjetiti

'Zapis mašte' u galeriji Bernardo Bernardi

zagreb

Tragate li za kvalitetnim izlaskom ovoga tjedna opcija koju vam predlažemo je izložba triju mladih umjetnica: Ruže Hodak, Lorene Matić i Valentine Lulić. Izložba nosi naziv 'Zapis mašte' i može se pogledati od srijede, 26. studenog, s početkom u 19 sati, u galeriji 'Bernardo Bernardi' Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, pa sve do 13. prosinca.

Suvremeni modni dizajn i njegov crtež u bliskoj su vezi: radi se, prije svega, o prikazivanju tijela i gradnji njegova identiteta u vizualnoj kulturi. Tri autorice, Valentina Lulić, Ruža Hodak i Lorena Matić, označavaju tri različita načina vizualizacije ideje koje moda i tijelo mogu predstavljati. Moda kao dio intermedijske umjetničke prakse u kojoj nema zadanih granica između definicija što je tijelo, a što stvarna realizacija modela, ima zadatak kompilacijski prikazati ideju.
 
izložba
Kod Valentine Lulić tako postoji jasna namjera eksperimentiranja u kromatskom i monokromatskom obliku crteža, upotrebi manjih elemenata u gradaciji cjelokupnog crteža. Lorena Matić, s druge strane, radi odmak od linijskog crteža i koristi razne tehnike ostvarivanja modnog crteža u kolažnom smislu, te mapirajući različite uzorke stvara vlastiti model. Jasan, stabilan identitet crteža Ruže Hodak pokazuje ideju viđenja tijela i odjevnog predmeta, njihov odnos, ali uvijek s nemogućnošću određivanja što nacrtano tijelo u konačnom obliku može biti.
  
 
photos: press
Objavljeno: 25.11.2014. u 09:39
Tagovi: izložba, Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p