DOGAĐANJA

Izložba modne kuće Boudoir

Multimedijski projekt poznatih hrvatskih dizajnerica

U subotu, 6. travnja,  s početkom u 12h, u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, Tkalčićeva 14, otvara se izložba modnog dizajna Studija Boudoir (Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić).  Izložba je zamišljena kao multimedijski projekt koji će se istovremeno otvoriti u virtualnoj stvarnosti Second Lifea i u Galeriji ULUPUH.

Second Life je globalna virtualna igra u kojoj akteri kao avatari, sa svojim dakle virtualnim identitetom, žive i rade, proizvode, izlažu, imaju svoje galerije i magazine, prodaju svoje proizvode za važeću valutu koja ima svoj adekvat u našem realnom svijetu. Modni studio Boudoir  ima svoj atelier u Second Lifeu a ovom prigodom predstavlja svoj virtualni art projekt na kojem radi četiri godine.

Haljine izgrađene putem 3D programa koje egzistiraju isključivo u virtualnoj stvarnosti, Boudoir  re-kreira i predstavlja u Galeriji Ulupuh. Unutar samog postava, posjetitelji će imati mogućnost razgledati i virtualnu izložbu zajedno s nekoliko milijuna korisnika iz cijelog svijeta, a osim same kolekcije, cijeli proces je dokumentiran i na visoko stiliziranim fotografijama Mladena Šarića i Petre Messioptre.

Izložba ostaje otvorena do 13. travnja.

 

Photo: Mladen Šarić/Petra Messioptra

 

Objavljeno: 28.03.2013. u 15:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p