DOGAĐANJA

Izložba 'Neon Baroque' Zvonimira Ferine

Prva samostalna izložba u Kulturno-informativnom centru

Neon Baroque

Prva samostalna izložba fotografa Zvonimira Ferine održat će se u prostorijama Galerija na katu Kulturno-informativnog centra, na zagrebačkoj adresi Preradovićeva 5, u subotu 13. svibnja 2017. u 12 sati.

'Neon Barok' dobio je ime spajajući dva gotovo nespojiva elementa, kako vremenski, tako i tematikom, što je refleks motiva izložbe koji kombiniraju baroknu kompoziciju i poziranje s gorućim bojama i tonovima suvremenog svijeta. Izložbu čini desetak djela velikog formata na kojima su osobni i skupni portreti fotografovih prijatelja i suvremenika u pozama i kompozicijama koje evociraju klasična dijela sakralne tematike. Držeći se egide “mali budžet, veliki format”, djela su predstavljena u formatima koji su daleko veći od stvarne veličine figura na printevima, čime se željela naglasiti, ali i srušiti prolaznost i jednokratnost modne komponente samih radova.

Zvonimir Ferina bavi se fotografijom duži niz godina primarno kroz prizmu modnog, komercijalnog i portretnog. Dugogodišnji je asistent i učenik poznate modne fotografkinje Mare Milin te smatra Miju Vesovića svojim mentorom. Urednik je fotografije u časopisu Ljepota & Zdravlje.

Objavljeno: 10.05.2017. u 09:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p