DOGAĐANJA

Izložba zagrebačkog graffiti umjetnika koja se ne propušta

Poznati graffiti umjetnik najavljuje svoju prvu izložbu Stencil Arta
Krešo Golubić
G
otovo 25-godišnja karijera zagrebačkog uličnog umjetnika i graffiti crtača Krešimira Golubića, na graffiti sceni poznatijeg pod svojim tagom (pseudonimom) Leon GSK, prije dvije godine krenula je u smjeru proučavanja Stencil Arta. Nakon početnih koraka s Warholovom Bananom, pred nama je njegovo prvo izlaganje Stencil radova na platnima.


Radovi su rezultat Golubićevog recentnog rada – pripreme šablona, odvajanja boja i rješavanja problema višeslojnih slika – s temom rock'n'roll junaka. Od 2013. počinje raditi stencil tehnikom, kao dijelom post-graffiti pokreta, odnosno street arta. Redovno drži predavanja po školama na temu graffita kao umjetnosti te svojim radom pokušava usmjeriti mlade da graffite percipiraju i koriste u pozitivnom smjeru, a ne samo kao izraz bunta koji se manifestira kroz vandalizam. Recentni radovi kreću se u smjeru street arta, na platnima, s motivima glazbenih velikana.

Krešo Golubić
Lemmy Kilmister, David Bowie, Jim Morrison i Bob Marley samo su neki od Golubićevih odabranika koje ćete imati priliku vidjeti ovog četvrtka 6. listopada 2016. u 18 sati u Glazbenoj knjižari Rockmark, u Berislavićevoj 13 u Zagrebu.

Krešo Golubić
Krešo Golubić
Krešo Golubić

Foto: Siniša Mazulović
Objavljeno: 03.10.2016. u 12:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p