DOGAĐANJA

Ja BiH Festival - kulturna invazija na ulicama Zagreba

Smijeh, dobra zabava i odlična filmska i kulturna bosansko-hercegovačka ostvarenja

V
eć po tradiciji Galerija Velvet u Dežmanovom prolazu na broju 9, bit će mjesto svečanog otvaranja četvrtog izdanja sve renomiranijeg Ja BiH Festivala. Tako će se 5. listopada s početkom u 19.30 sati zakotrljati još jedna kulturna priča pet dana Sarajeva u Zagrebu, koja će sve do 9. listopada predstaviti respektabilan i kvalitetan kulturni program u kojem neće nedostajati smijeha, dobre zabave i odličnih filmskih i kulturnih bosansko-hercegovačkih ostvarenja. 

Za prvi dan predviđen je Urbani piknik te promocija projekta Balada o Pišonji i Žugi koji je inspiriran kultnom pjesmom Zabranjenog pušenja koju je napisao Sejo Sexon, koji će i osobno uz Jasmina Durakovića predstaviti cijelu priču.

Kao i prethodnih godina i četvrto izdanje festival Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu imat će bogat i kvalitetan program u kojem će uglavnom dominirati filmovi, ali i niz drugih sadržaja koja će sigurno privući veliki broj zaljubljenika u bosansko-hercegovačku kulturnu scenu. Tako između ostalog sve posjetitelje očekuju i filmovi novije bosansko-hercegovačke produkcije i vrlo različitih žanrova: Otok ljubavi i Mostovi Sarajeva, dokumentarni Rus, Amra i Nuno, dječji igrani film Ljubav, kratki igrani filmovi Iskupljenje, U plavom i Orfej, a tu je i promocija projekta Balada o Pišonji i Žugi filma u nastajanju.
 
Ivica propadalo paola orlic Vlatka kolarevic Ismet EfendicIvica Propadalo, Paola Orlić, Vlatka Kolarević, Ismet Efendić
 
Gošća festivala između ostalih bit će Amra Zulfikarpašić konceptualna umjetnica i dizajnerica profesora na ALU u Sarajevu koja će se predstaviti izložbom Smart u sklopu projekta Mentalni sklop u Galeriji Kranjčar, 6. listopada u 19 sati. Iz Londona dolazi Dado Džihan, kompozitor i muzički producent koji će se ovaj put naći u ulozi DJ-a. Iz Sarajeva stiže i jedan od vrlo poznatih aktera koji su stvarali sarajevsku rock-pop scenu Ismet Nuno Arnautalić, jedan od članova i osnivača legendarnih INDEXA, a sve završava rock koncertom grupe ATENTAT koja je predstavnik kvalitetnih muzičkih grupa iz RS čime otvaramo suradnju s Udruženjem građana FRONT iz Istočnog Sarajeva.
 
Amra ZulfirkarspasicAmra Zulfirkarspašić
 
I na kraju ništa manje važna, a svima gostima uvijek draga gastro ponuda festivala. A ovogodišnja gastro priča festivala veže se uz Gabrijelu Ključe, uspješnu ugostiteljicu iz Sarajeva hercegovačkih korijena, Igora Gudca iz Rijeke kojem Zagreb jede iz ruke, a sve će obogatiti vrhunska vina Meneghetti iz pogona vrlo uspješnoga Travničanina Miroslava Pliše.
 
ja bih festival 
Foto: PR
Objavljeno: 01.10.2015. u 11:28
Tagovi: festival

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p