DOGAĐANJA

Jedan jako kul festival nedaleko Zagreba

Cjelodnevni festival alternativne glazbe i umjetnosti
JohannesburgFest
O
ve godine napušteni gradski bazen Ivanić-Grada na jedan dan postaje podij za uživanje u alternativnoj glazbi koja spaja različite elektro, funk i jazz zvukove. Na JohannesburgFestu nastupaju glazbenici iz Hrvatske i Slovenije, a osim muzike posjetitelji će uživo vidjeti kako nastaju grafiti te umjetničke radove studenata Akademije likovnih umjetnosti.


U zanimljivom ambijentu nastupa jednako zanimljiva skupina glazbenika iz različitih žanrova koje je često teško definirati, ali ih sve povezuje zvuk koji je drugačiji, zvuk koji razbija monotoniju i širi glazbene vidike. Chui je trenutno jedan od najzanimljivijih hrvatskih projekata poznat po suradnji s Joispom Lisac, a gaje unikatan stil koji spaja jazz i elektroniku. Kozmodrum uživo svira elektronsku dance glazbu koristeći gitare, bubnjeve i klavijature, a njihov izričaj mješavina je house i dub stilova ispremiješanih u neprekidnoj DJ-set izvedbi. Quentin je četveročlani instrumental bend koji kombinira različite žanrove kao što je stoner, postpunk, psychedlic rock, noise i mnoge druge. Microslav sam za sebe kaže da je čovjek sa kompjuterom i nekoliko sintisajzera, što dovoljno govori o njegovoj ljubavi prema electro synth žanru. Some1else jedan od najprepoznatljivijih producenata najmlađe slovenske generacije, bio je jedan od prvih koji je predstavio Clip Chop glazbeni žanr svijetu. Clip Chop je stil izvedbe u kojem se glazba i video presijecaju u ulomke i isječke, a zatim se reproduciraju u novom različitom sastavu.


Preko dana će biti dostupna sjedeća mjesta za cjelodnevni chill/hang-out/opušteno druženje i uživanje u radovima studenata Akademije likovnih umjetnosti (slike i kipovi). Osim toga, posjetitelji će iz prve ruke svjedočiti nastajanju novih grafita naših grafitera Chez 186 i Sarme. Navečer, kad padne mrak, osim glazbenog programa, posjetitelje očekuje i vizualna poslastica u obliku pozadinskih projekcija.

Mjesto održavanja je Sportski park Zelenjak Ivanić-Grad (Pool), a datum koji treba upamtiti jest 16. rujna 2017. Dnevni program traje od 12h, koncerti od 20h, a ulaz je slobodan. 

JohannesburgFest
Foto: PR
Objavljeno: 31.08.2017. u 11:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p