DOGAĐANJA

Jedinstvena svjetska gastro atrakcija u Zagrebu i Splitu

Dinner in the Sky ponovno u našim gradovima

Dinner in the sky 
Jedinstvena ideja i koncept Dinner in the Sky nudi nezaboravno iskustvo fine dininga u zraku – uz ekskluzivnu atmosferu, nezaboravan pogled i kuhinju najboljih chefova, a ove godine i pod pokroviteljstvom vrhunskog single malt viski branda The Macallan.

Nakon što je prošlog ljeta prvi put posjetila Hrvatsku, jedinstvena i svjetski poznata gastronomska atrakcija, nebeski restoran Dinner in the Sky, vraća se u Zagreb i Split. U Zagrebu će sladokusci željni novog i drukčijeg pristupa uživanju u vrhunskom iću i piću – izvorno nastalog u Belgiji – nezaboravno iskustvo fine dininga u zraku moći doživjeti od 21. do 31. svibnja ispred hotela Westin. U jedinstvenom spoju hedonizma, avanture i vrhunske atmosfere koji pruža Dinner in the Sky Splićani i njihovi gosti će, pak, moći uživati na Rivi u srcu turističke sezone, od 9. srpnja do 23. kolovoza.
 
Dinner in the sky 
Za 22 gostiju u sigurnim rukama tima stručnjaka koji će njihov stol kranom podići na visinu od 50 metara (Zagreb) odnosno 65 metara (Split) u restoranu Dinner in the Sky će se brinuti iskusna posluga i najbolji chefovi iz Hrvatske i inozemstva. Tako će u Dinner in the Skyu u Zagrebu 21. i 22. svibnja domaćin biti poznati finski chef Sasu Laukkonen, čija je kuhinja usredotočena na organski i divlji uzgoj te prirodne i fairtrade sastojke. Laukkonen je 2010. u Helsinkiju otvorio restoran Chef & Sommelier, koji je 2014. nagrađen i Michelinovom zvjezdicom. Ponajprije je samouki kuhar, a kreacije su mu ambiciozne, čista okusa, domaće i originalne, s težnjom prema finesse-diningu.
 
Od 23. do 31. svibnja će za goste nebeskog restorana kuhati Tomislav Hruban, izvršni šef kuhinje hotela Westin Zagreb. Karijeru je započeo u obiteljskom restoranu koji je otvorio njegov djed, a nastavio u hotelu Sheraton Zagreb, da bi 2005. prešao u Westin. Zahvaljujući svojoj stručnosti, talentu za detalje, ali i direktnom i jednostavnom odnosu prema domaćoj i međunarodnoj kuhinji, dobio je nadimak Jamie Oliver Balkana. Tomislav je 2008. osvojio Hrvatski kulinarski kup, a 2009. titulu Zlatni kuhar Balkana, što su samo neka od njegovih brojnih priznanja.

Ovogodišnji zlatni pokrovitelj ekskluzivnog događanja Dinner in the Sky je The Macallan - luksuzni single malt viski, poznat kao brend koji je prodao najskuplju bocu alkoholnog pića na svijetu, novo piće James Bonda, ali prije svega simbol kvalitete i baštine škotskog viskija. The Macallan, jedna od najboljih svjetskih destilerija single malt viskija, osnovana je 1824. na sjeveroistoku Škotske.
    
 
Želite li rezervirati svoje mjesto na ovoj jedinstvenoj večeri u Zagrebu ili Splitu, sve detalje doznajte na službenoj stranici Dinner in the Sky.
 
Foto: dinnerinthesky.com.hr
Objavljeno: 21.05.2015. u 13:50
Tagovi: Zagreb, split

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p