DOGAĐANJA

Jedinstveni Božo Vrećo na zagrebačkoj Sceni Amadeo

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki na Gornjem gradu
božo vrećo
P
ovijesni prostor atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu sljedećeg će utorka (11.7.) ugostiti svestranog bosanskohercegovačkog umjetnika Božu Vreću. Pjevač anđeoskog glasa, koji za sebe kaže da je po svom senzibiltetu jednako muškarac i žena, zajedno s velikom umjetnicom harmonike Merimom Ključo na koncertu znakovitog naziva Pelin publici će pružiti izuzetan glazbeni doživljaj bezvremenskih sevdaha.


Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo, rođen 1983. godine u Foči, vrlo brzo je postao regionalna senzacija. Odlikuju ga visok i mekan glas, te upečatljivi scenski nastupi koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nizom koncerata s ansamblom Halka tijekom 2013. i 2015. godine osvojio je mnogobrojnu publiku diljem Bosne i Hercegovine. Nakon dva uspješna albuma s ansamblom, odlučuje se na snimanje solo albuma „Moj sevdah“, koji spada u akapela sevdah, tj. način pjevanja bez pratnje instrumenata. Njegova najpopularnija pjesma svakako je ,,Lejlija” posvećena njegovoj majci, za koju kaže da je zaslužna za sve što je i što stvara kroz umjetnost.

božo vrećo
Merima Ključo, koja će mu se pridružiti u utorak, svjetski je poznata i priznata harmonikašica s trenutnom adresom u Los Angelesu. Surađuje s mnogim glazbenicima, uključujući sastave poput Škotskog komornog orkestra i Filharmonijskog orkestra Nizozemskog radija. Istovremeno se bavi i skladanjem te je autorica dvije knjige.

Kao jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena, kroz 18 godina djelovanja Scena Amadeo Zagrepčanima je donijela brojne domaće i inozemne predstavnike svijeta glazbe, filma, književnosti i likovne umjetnosti, a svoju misiju uspješno nastavlja dalje.

Program započinje u 21 h, a cijena ulaznice je 130kn. Više o programu na: www.scenaamadeo.hr.

božo vrećo
Foto: PR
Objavljeno: 06.07.2017. u 10:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p