DOGAĐANJA

Jedinstveno gastronomsko događanje u Istri

Kako izgleda kada se na ekskluzivnoj večeri udruže Dalmacija i Istra?

Meneghetti i Lešić Dimitri Palace 
Kada po prvi puta snage ujedine dva hrvatska člana internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux, rezultat mora biti krajnje senzacionalan. A upravo takav epitet dobila je ekskluzivna zajednička večera restorana Meneghetti i Lešić Dimitri Palace, održana 7. svibnja 2015., kojom je najavljena i daljnja suradnja između ovih članica udruženja Relais & Chateaux.

Gosti ovog jedinstvenog gastronomskog događanja na stanciji Meneghetti imali su prilike uživati u svemu najboljem što nam mogu ponuditi dvije najznačajnije hrvatske enogastronomske regije – Dalmacija i Istra. Glavni chef restorana LD Toni Erceg te glavni chefovi restorana Meneghetti Danijela Pifar i Bojan Vuković za ovu su priliku svaki pripremili po tri slijeda koji su imali za cilj prezentirati gastronomsku ponudu Korčule odnosno Istre, a svaki slijed bio je uparen s vinima Krajančić i Bire (Korčula) te, naravno, Meneghetti (Istra).
 
Meneghetti i Lešić Dimitri Palace  
Meneghetti i Lešić Dimitri Palace 
Meneghetti i Lešić Dimitri Palace 
Hotel Lešić Dimitri Palace smješten je u obnovljenoj palači u samom srcu starog grada Korčule te se sastoji od 5 prostranih apartmana s popratnim sadržajima. Meneghetti je vinska destinacija nastala obnovom stare istarske stancije, smještena u blizini Bala, na putu između Pule i Rovinja. U njenom sastavu djeluju wine hotel sa 4 sobe i apartmana, vinarija i restoran Meneghetti, ocijenjen sa 16 bodova i dvije kape u Gault & Millau vodiču za 2015. godinu.

Relais & Chateaux je internacionalno udruženje ekskluzivnih hotela i restorana koje je od 2013. godine prisutno i u Hrvatskoj. Osim spomenuta dva hotela u Hrvatskoj broji još samo 2 člana, Bevandu iz Opatije i Bastion iz Zadra. Ovom prilikom izmijenjene su ideje među svim članicama i dogovoreni slični susreti u budućnosti kao i suradnja s članicama grupacije iz cijele Europe.
  Meneghetti i Lešić Dimitri Palace Meneghetti i Lešić Dimitri Palace Dražen Matković i Toni Erceg

 Bojan Vuković i Danijela Pifar

Meneghetti i Lešić Dimitri Palace Meneghetti i Lešić Dimitri Palace Meneghetti i Lešić Dimitri Palace Meneghetti  Lešić Dimitri Palace Lešić Dimitri Palace 
Foto: PR
Objavljeno: 09.05.2015. u 13:20
Tagovi: restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p