DOGAĐANJA

Jedna specijalna večera na poznatoj zagrebačkoj adresi

Delicije s potpisima domaćih stručnjaka

Apetit Meneghetti 
Kada se dva kvalitetna branda odluče spojiti, nema dvojbe o tome da će rezultat biti krajnje spektakularan. A upravo to se dogodilo prije nekoliko dana u kultnom zagrebačkom restoranu Apetit.

Naime, 19. veljače je u restoranu u Masarykovoj ulici bio u znaku dobre hrane i još boljeg vina. U suradnji s vinarijom Meneghetti i chefovima restorana Meneghetti, restoran Apetit je organizirao večeru u kojemu su se chefovi ova dva restorana izmjenjivali u pripremi jela koja su pažljivo uparena s najboljim arhivskim vinima vinarije Meneghetti.

Na meniju su se našla jela Stjepana Bistričkog, chefa restorana Apetit – kremasta juha od čičoke i komorača, file vepra sa sezonskim povrćem i spužvom od vrganja te jela chefova Bojana Vukovića i Danijele Pifar – Meneghetti beef tartar, Istarski ravioli s goveđim jezikom i desert od ulja Izbor, cvijeta soli, sladoleda od vanilije i ganache kreme od noir čokolade i peperoncina. Za kraj večeri gostima su poslužene praline koje je Meneghetti razvio u suradnji s poznatom pekarnicom slastica Vilma s otoka Raba. Praline predstavljaju okuse stancije na kojima se nalaze hotel, restoran i vinarija – pralina s cvijetom soli i Meneghetti uljem Bjelica, pralina s uljem Rosulja, pralina od Malvasije dubrovačke kuće Glavić iz 2013. godine, od Meneghetti Merlota 2013 te pralina sa smokvom i konjakom iz vlastite proizvodnje koji se služi samo gostima hotela i restorana.
 
Apetit Meneghetti
Bojan Vuković i Danijela Pifar samozatajni je duo koji godinama vodi restoran u srcu istarskog poluotoka. Bojan i Danijela poznaju Istru i njezine najbolje okuse i mirise. U kuhinji restorana Meneghetti se tako spremaju njihove novije i reinventirane verzije tradicionalnih istarskih jela. Zadnje su dvije godine restoranu Meneghetti donijele zapažene uspjehe i rezultate za koje cijeli tim već dugo i predano radi. Naime 2013. godine su po prvi puta, s visokim ocjenama, ušli u priznati Gault et Millau vodič, a zatim su u 2014. godini te ocjene dodatno poboljšali. Restoran je tako, uz Monte iz Rovinja te Damir i Ornela iz Novigrada ušao u top 3 Hrvatskih restorana.
 
 
Apetit Meneghetti 
Apetit Meneghetti 
Apetit Meneghetti  
Apetit Meneghetti 
Apetit Meneghetti 
Apetit Meneghetti 
Bojan Vuković, Danijela Pifar i Nina Marić
 
Foto: Press
Objavljeno: 25.02.2015. u 15:02
Tagovi: hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p