DOGAĐANJA

Jeste li spremni za najpopularniji splitski buvljak?

Bliži se još jedan Judin Pazaar

judin pazaar 
Judin Pazaar je platforma koja okuplja Splićane i njihove goste, svih starosnih uzrasta, koji njeguju uličnu kulturu, ekološki pristup životu i okolišu, podržavaju umjetničku, glazbenu i filmsku scenu, te podupiru njezin razvoj. Nakon uspješnih prošlih izdanja došlo je vrijeme da popratimo i jesenski Judin Pazaar koji će se održati 4. i 5. listopada 2015. od 12 do 24 sata!
 
Centralni događaj je dvodnevni sajam pomno birane muške i ženske vintage i second hand odjeće, obuće, nakita, gramofonskih ploča, stripova, igrica, dječjih igračaka, pokućstva i raznih drugih antikviteta, koji se održava jednom tromjesečno u/ispred Judinog drva u Kopilici u Splitu, po uzoru na popularne europske i svjetske buvljake, njegujući i promovirajući reciklažnu metodu življenja kojom se doprinosi ekološkom osvještavanju zajednice.

judin pazaar 
judin pazaar 
judin pazaar 
judin pazaar 
judin pazaar
Svakim novim sajmom, pa tako i ovim jesenskim, organizatori idu korak dalje u ostvarivanju svojih ciljeva. Fokus je na približavanju ulične kulture novim generacijama, te educiranju istih. U tom duhu, a u suradnji sa Školom likovnih umjetnosti u Splitu, osmišljen je projekt koji je uključen u curiculum na smjeru modnog dizajna, u sklopu kojeg će učenici izraditi autorski dizajn tekstila, te ga aplicirati na pod platoa gdje se održava Judin Pazaar. Na taj bi se način povezali klasična nastava s terenskom i tradicionalni dizajn tekstila s uličnom umjetnošću. Učenici će za nagradu moći odabrati po jedan par Borovo obuće, i to na sajmu, pošto legendarni vukovarski brend dolazi sa svojim pop up store-om. Sjajna vijest je da će se moći se kupovati prijašnje kolekcije legendarnih startasica i borosana, a sada već i boromina, po diskontnim cijenama.
 
Iz Zagreba stiže popularni bon ton store & gallery sa svojim outletom vrhunskih brendova kao što su Paul & Joe Sister, BLK DNM i National Standard, raritetnim vinilima i cool knjigama, a ponovno će se ekipi pridružiti i genijalan label vintage odjeće - Buried clothes.

judin pazaar
 
judin pazaar 
judin pazaar
Nakon što se na prošlom sajmu, čak četvorici četveronožaca pronašao topli dom, te se dio prihoda od svakog štanda donirao udruzi Sehaliah koja se bavi udomljavanjem napuštenih životinja, organizatori su odlučili i na jesenskom Judinom Pazaaru nastaviti u istom ritmu. Posjetitelji će imati priliku podružiti se s malim slatkim stvorenjima, a ukoliko su ozbiljni u svom naumu, moći će ih i udomiti. Novi gost sajma je Liga za prevenciju ovisnosti koja ima iza sebe 20 godina iskustva u radu na programima informiranja, savjetovanja, terapije, edukacije i poticanja građana na aktivno djelovanje po pitanju prevencije rizičnih ponašanja i socijalne isključenosti.

judin pazaar
 
judin pazaar 
judin pazaar 
judin pazaar 
judin pazaar
Osim bogatog glazbenog programa u sklopu kojeg će nastupiti etablirani splitski i zagrebački DJ-evi - DEMOS KLFM i ŠKVORC, MARKO FRIEDL, te JOGARDE, Judin Pazaar i Beck's, posjetiteljima sajma poklanjaju koncert grupe STAMPEDO koji je najavljujen za 4. listopada u 18 sati na platou ispred Judinog drva u Kopilici.
 
Raspored događanja na Judinom Pazaaru pratite na službenoj Facebook stranici, a sve novosti možete doznati i na Instagramu.
 
Foto: PR, Tomislav Čubelić, Ivana Runjić, Sonja Dvornik
Objavljeno: 25.09.2015. u 12:57
Tagovi: split, Judin Pazaar

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p