DOGAĐANJA

Što nas čeka na jubilarnom 'Reliju po galerijama'?

50 galerija u Puli, Rijeci i Zagrebu

Peto jubilarno izdanje kulturne manifestacije 5. Reli po galerijama održat će se u petak 25.05.2018. od 17 do 22 sata u 50 galerija u Puli, Rijeci i Zagrebu. Riječ je o prvoj kulturnoj manifestaciji u Hrvatskoj koja umrežava gotove sve aktivne umjetničke galerije u tri grada te okuplja velik broj umjetnika, kustosa i kolekcionara, a posjetiteljima nudi zaista interaktivan umjetnički program. Posjetitelji će i ove godine u jednom danu dobiti priliku vidjeti više izložbi i umjetničkih djela nego bilo koji drugi dan u godini, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije dobit će i simboličnu diplomu.

“Iznimno mi je drago da nam se svake godine pridružuju nove galerije i da manifestacija raste. U Zagrebu nam se pridružilo sedam novih galerija što je pokazatelj da i galerijska scena grada raste, a od prošlog Relija po galerijama u gradu su otvorene tri nove galerije. Peto izdanje obogatili smo još jednim gradom, a želja nam je nakon Zagreba, Rijeke i Pule Reli po galerijama dovesti u Split. Ove će godine posjetitelji u jednom danu moći vidjeti više od 600 umjetničkih djela u 50 galerija u tri grada” izjavila je Nela Simić organizatorica manifestacije.

Novost ovogodišnjeg Relija po galerijama su početne lokacije na kojima se preuzimaju mape i svečano otvara manifestacija i reže startna vrpca. Svečano otvorenje manifestacije održat će se u Zagrebu, Rijeci i Puli 25.05.2018. u 17 sati. U Zagrebu se svečano otvorenje održava u Meštrovićevom paviljonu - HDLU, u Rijeci u Galeriji Kortil, a u Puli u galeriji HUIU.

Završna lokaciju na kojoj se preuzimaju diplome u Zagrebu je galerija Garaža Kamba u dvorištu Ilice 37, u Rijeci je to Galerija Studentskog kulturnog centra u Kružnoj 8, a u Puli Društveni centar Rojc - Kotač u Gajevoj 3. Povelje se na završnim lokacijama mogu preuzeti za vrijeme trajanja Relija po galerijama sve do 22:30h. Reliju po galerijama ove su se godine pridružile gotovo sve galerije u gradu Puli, njih čak 13. Program počinje svečanim otvorenjem u 17 sati u Hrvatskom udruženju interdisciplinarnih umjetnika, a završava u Društvenom centru Rojc u Kotaču.

“Pula je oduvijek bio alternativni grad, grad kulture i prijatelj umjetnosti, a ovakva manifestacija će dodatno obogatiti kulturnu ponudu grada. Manifestacija Reli po galerijama s vremenom bi mogla postati razglednica grada koja će dodatno mapirati i brendirati Pulu kao kulturno relevantnu destinaciju. Po prvi puta Pula će umrežiti svoje galerije i ponuditi javnosti novi, inovativni i interaktivni događaj koji će građane grada i turiste bolje upoznati s galerijsko-umjetničkom scenom Pule. Želio bih se zahvaliti Gradu Puli i svim galerijama koje sudjeluju u manifestaciji na prepoznavanju potencijala i iskazanom povjerenju organizacijskom timu”, izjavio je Dan Pauletta koordinator manifestacije za grad Pulu.

 Mape se ove godine preuzimaju isključivo na početnim lokacijama u svakom gradu od 17 sati, redoslijed obilaženja nije zadan, a manifestacija završava na završnoj lokaciji na kojoj se preuzimaju diplome do 22:30 sati.

Foto: PR
Objavljeno: 22.05.2018. u 14:46
Tagovi: Zagreb, Rijeka, Pula, galerija

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p