DOGAĐANJA

Juraj Zigman oduševio naše celebse!

Tko sve obožava mladog i nadasve talentiranog dizajnera?

Posljednju večer Nivea Cro-a-Portera, Juraj Zigman je i nama najneraspoloženijima i najumornijima popravio raspoloženje. Čudo od djeteta, modni genijalac, oduševio je i nas novinare ali i poznate celebse koji su uživali u njegovoj reviji. Prvi od njih bio je modni stručnjak Nenad Korkut koji nije mogao sakriti svoje oduševljenje. „Naprosto sam oduševljen sa mladom generacijom naših kreatora jer ipak na njima ostaje i taj svijet. Mislim da nam se smiješi jako lijepa modna budućnost. Zigmana smo već upoznali prije, on je naprosto genije! Mislim, on apsolutno više nema što raditi u Hrvatskoj, on jednostavno mora otići van. Prerastao je ove okvire. Jako sam oduševljen i Aldukom i Jacićem, bili su predobri jučer. I danas Đorđe Smajlović, on je imao zbilja fenomenalan koncept. Sve u svemu, već dugo nisam vidio tako dobar Cro-a-Porter." Osim mladih modnih snaga, Nenad Korkut je izdvojio Lineu Exclusive i Hippy Garden za koje smatra da su predstavili najbolje kolekcije ikada, Fjabu koja uvijek ima jednu zaokruženu cjelinu, i couture Ksenije Vrbanić gdje je vidio par zbilja jako dobrih komada. Oduševljenje Zigmanom dijeli i Borut Mihalić, koji mi je spomenuo da je u ova tri dana uz Zigmanovu reviju, uživao u onome što nam je pokazala Ivona Martinko, Ksenija Vrbanić, Fjaba i Đorđe Smajlović. Za ELFSe je rekao da je to definitivno bila najkomercijalnija revija ovog Nivea Cro-a-Portera i da će se ta roba na veliko prodavati. „Ja za njih uvijek velim da su oni hrvatski Dsquared, to je jedna komercijalnija strana mode." prokomentirao je Borut.

"Naprosto sam oduševljen sa mladom generacijom naših kreatora jer ipak na njima ostaje i taj svijet. Mislim da nam se smiješi jako lijepa modna budućnost. Zigmana smo već upoznali prije, on je naprosto genije! Mislim, on apsolutno više nema što raditi u Hrvatskoj, on jednostavno mora otići van. Prerastao je ove okvire. Jako sam oduševljen i Aldukom i Jacićem, bili su predobri jučer. I danas Đorđe Smajlović, on je imao zbilja fenomenalan koncept. Sve u svemu, već dugo nisam vidio tako dobar Cro-a-Porter." Na kratko sam popričala sa Marijom Cvitanović, koja je naprosto blistala u Balmain haljini. Marija voli Zigmana, te ga kao i većina osoba s kojima sam jučer pričala, smatra genijem. Simpatični su joj bili i ELFSi, jer su to neke retro osamdesete, ludilo, blještavilo, šljokice i jarke boje, a to su sve elementi koje ona jako voli. Spomenula je da Boudoir i Pavlin imaju genijalne haljine.

Glumica Jelena Perčin bila je vjerojatno jedina te večeri koja nije bila oduševljena revijama koje je imala prilike vidjeti. „Jednostavno se nisam prepoznala u ničem, ja sam skroz jedna dosadna klasičarka" kratko je odgovorila prekrasna trudnica. Novinarka Mirna Zidarić je nažalost u petak propustila reviju svoje miljenice Amarie, no jučer ju je naravno oduševio Zigman, a svidio joj se i show koji su nam ELFSi priredili.

Zigman je apsolutno dokazao da je zaslužio taj naziv da je otkriće prošle godine i ova kolekcija je još savršenija i još bolja i još zanimljivija. On se igra sa volanima i sa ozbiljnim ravnim linijama, a to zbilja nije jednostavno. Uz to, tu su i sve te boje koje on nekako uspije uskladiti. Dao si je jako puno zadataka." s oduševljenjem je komentirala Zigmanovu reviju Tihana Harapin Zalepugin. Pohvalila je i Fjabu, koja svaki put ima fenomenalan styling. Tihana na dva načina gleda revije, one kreacije koje bi rado imala u svom ormaru i one koje su jednostavno zbog nečeg fenomenalne. Tako je i na ovom Nivea Cro-a-Porteru među kreacijama Ivone Martinko, Ksenije Vrbanić, Amarie i Marina design pronašla komade koje bi rado imala u svom ormaru. „Ksenija ovoga puta nije bila baš za moj ormar, ali mi se jako sviđalo. Bez obzira što je otišla u visoku modu, ali je savršena. Bila je dramatična, bila je žestoka, vrlo jaka, i tu nema prigovora. Sjajno."

Sve u svemu, mlade nade hrvatskog dizajna uz pionire hrvatske mode, oduševljavaju naše modne stručnjake i poznate nam modoljupce, pa ćemo na nekim nadolazećim eventima  zasigurno imati prilike vidjeti kako hrvatski dizajn nose hrvatski celebsi. Ovo je definitivno bio Cro-a-Porter na kojem sam upoznala velik broj naših celebsa, za većinu njih shvatila da su skroz jednostavni i simpatični(naravno da ima izuzetaka, no njih nećemo nabrajati), saznala što naši poznati i slavni vole, te koga i koliko cijene na hrvatskoj modnoj sceni.

Pa moram priznati da se čak i veselim idućem druženju s njima. 

Ana Bacinger          
Objavljeno: 19.04.2009. u 16:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p