DOGAĐANJA

Kako će izgledati ljeto u Zagrebu?

Zagrebačko kulturno ljeto predstavlja niz sjajnih događaja
foto by @zagreb_official 
Ovog ljeta od lipnja do rujna glavni grad Hrvatske još jednom će pokazati da je moderna europska metropola, a Zagrebačko kulturno ljeto - ZgKUL ponudit će bezbroj nezaboravnih kulturnih događaja zbog kojih je doista KUL biti u Zagrebu.

Jedinstvena ponuda kulturnih manifestacija, festivala i događanja, Zagrebačko kulturno ljeto pod zajedničkim brandom ZgKUL okuplja najbolje i najatraktivnije kulturne događaje tijekom ljeta u Zagrebu. Kultura i brojni kulturni događaji u ljetnim mjesecima daju živost i obogaćuju urbani gradski život, ali su i izuzetni gospodarski i turistički potencijal koji u trenutku kad Zagreb postaje sve interesantnija turistička destinacija treba još bolje iskoristiti.

Zato se s jedne strane programi ZgKUL obraćaju svim građanima našega grada, ali se marketingom i PR-om snažno okreću i sve brojnijim turistima s ciljem da Zagreb postane atraktivna destinacija kako zimi u vrijeme Adventa, tako s druge strane i ljeti kada se cijeli Zagreb pretvara u jedinstvenu pozornicu pod otvorenim nebom od Medvedgrada preko Gornjega grada do Tomislavca i od Maksimira do Bundeka i Jaruna.
 
zagreb 
ZgKUL svojim programima svim posjetiteljima otvara najljepše otvorene i zatvorene pozornice grada Zagreba, koje će tijekom ljeta zauzeti brojni umjetnici - njih više od dvije tisuće. Glazba, film, kazalište, izložbe, baština i još puno najraznolikijih kulturno-turističkih sadržaja očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg ZgKUL-a s ciljem da se grad Zagreb čvrsto pozicionira na karti europskih kulturnih metropola i ljetnih destinacija.

Iznimno bogati program ZgKUL-a ove će godine postati bogatiji za još jednu novu festivalsku atrakciju: novi open-air festival ZAGREB CLASSIC koji će na Trgu kralja Tomislava, popularnom Tomislavcu, okupiti niz prvorazrednih simfonijskih i opernih orkestara predvođenih našim br. 1 filharmonijskim orkestrom Zagrebačkom filharmonijom.

A u sklopu toga novog festivala 2.7. očekuje nas i veliki rođendanski koncert 2CELLOS kojeg ovaj popularni dvojac i Grad Zagreb daruju svim Zagrepčanima i njihovim gostima, no to je samo jedna u nizu brojnih kulturnih poslastica.
 
Zagrebačko kulturno ljeto   
Foto: Instagram @zagreb_official
Objavljeno: 17.05.2016. u 10:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p