DOGAĐANJA

Kako se odlučuje tko će gdje sjediti na New York Fashion Weeku?

Tko ima privilegije i zašto?

New York Fashion Week je počeo, što znači da će u narednih osam dana neki od najznačajnijih svjetskih dizajnera predstaviti svoje viđenje mode za sezonu jesen/zima 2010. Dok svi znaju da su prvi redovi rezervirani za poznate, V.I.P. goste i važne urednike, malo se zna o samom postupku kojim se ta mjesta određuju. Najvažnije revije i najveća navala za mjestima u prvom redu događa se u Bryant Parku. Možda je najbolje sve pokazati na primjeru jedne od revija. Konkretno, brend Ports 1961 svoju reviju ima u tri popodne, a slobodnih mjesta za reviju je 777. Atipična pista u obliku slova U zamišljena je za ovu sezonu, a mjesta za sjedenje će biti raspoređena kako unutar slova, tako i s vanjske strane. Kako modeli uvijek dolaze s lijeve strane piste, tu se stavljaju važni novinari i urednici modnih časopisa.  

Unutar slova također idu novinari, no oni dnevnih izdanja poput Chicago Tribunea, The San Francisco Chroniclea i L.A. Timesa, kao i važna online izdanja. Tu je naravno bitno koliko su mediji podupirali brend, koliko se o njemu pisalo, takve su i pozicije na kojima će sjediti.

Što se tiče poznatih, brend Ports 1961 očekuje Ivanku Trump, Oliviu Palermo, Whitney Port i kreativnog direktora Ella Joe Zeea. Oni će naravno biti smješteni u prvi red s vanjske strane slova U, a Palermo i Port imaju svoje mjesto pokraj kreativnog urednika Joe Zeea.

A.B.

Objavljeno: 13.02.2010. u 15:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p