DOGAĐANJA

Kazalište Komedija sprema sjajnu predstavu!

'Vanja, i Sonja i Maša i Picko' u režiji Nine Kleflin

Vanja, i Sonja i Maša i Picko 
Ako ste u potrazi za novom kazališnom predstavom koju biste mogli pogledati, dobro je znati kako se u kazalištu Komedija sprema premijera predstave Christophera Duranga Vanja, i Sonja i Maša i Picko u režiji Nine Kleflin. Premijera je na rasporedu u utorak, 23. veljače 2016. u 19.30 sati.

Prevoditelj je Ivan Mokrović, scenograf i oblikovatelj svjetla Osman Arslanagić, kostimografkinja Marija Šarić Ban, autor glazbe Tomislav Babić, a suradnik za scenski pokret Dejan Jakovljević, dok uloge tumače Damir Lončar, Jasna Palić Picukarić, Vanja Ćirić, Nina Kaić Madić, Slaven Španović i Petra Kurtela.

Brat Vanja i sestra Sonja uživaju u svom nezadovoljstvu. Ulaze u pozne godine života dok dokono ispijaju kavu i čekaju da im i ove godine na jezero dođe plava čaplja. Njihovi su životi nezanimljivi, ali stabilni. Sve se uzburkava kad se njihova sestra maša, filmska zvijezda izblijedjele slave, vraća u njihov mirni seoski dom. Dolazi s naočitim i znatno mlađim muškarcem po imenu Picko, njezinim novim ljubavnikom. Ova komedija, dobitnica nagrade Tony za najbolji kazališni tekst, propituje: je li moguće dostojanstveno stariti u vrijeme selfieja i Twittera?
 
Vanja, i Sonja i Maša i Picko 
Christopher Ferdinand Durang (rođen 2. siječnja 1949. godine), američki je dramatičar poznat po svojim skandaloznim i često apsurdnim komedijama. Njegova su djela naročito bila popularna 80-tih godina 20-tog stoljeća, iako se činilo da mu je karijera postigla novi zamah kasnih devedesetih. Njegov komad, Vanja i Sonja i Maša i Picko (u originalu Vanya and Sonia and Masha and Spike) nagrađen je nagradom Tony za najbolji kazališni komad 2013. godine. Režirao ga je Nicholas Martin, a glumačku ekipu činili su Sigourney Weaver, David Hyde Pierce, Kristine Nielsen, Billy Magnussen, Shalita Grant i Genevieve Angelson. Durang je i jedan od ravnatelja programa za američke dramatičare na akademiji Juilliard, nagrađen nagradom Obie za djela Časna sestra Marija Ignatius, Brak Bette i Boo-a i Bettyn ljetni odmor. Bio je nominiran za Tonya za najbolji scenarij mjuzikla s Povijesti američkog filma. Njegov komad Miss Whiterspoon bio je u finalu izbora za Pulitzerovu nagradu za dramu 2006. godine. Godine 2012. primio je nagradu Međunarodne zaklade za kazalište PEN/Laura Pels. Iste godine primljen je u Kuću slavnih američkog kazališta. Ovo je drugi Durangov komad u Kazalištu Komedija, nakon komedije Terapija, terapija!

Foto: PR
Objavljeno: 22.02.2016. u 10:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p