DOGAĐANJA

Koje filmove gledamo u kinu Europa do kraja ljeta?

Ljeto u kinu Europa traje još 3 tjedna

ljeto u kinu europa
P
reostala tri tjedna ljetne programske sheme kina Europa svakako su idealna prilika da pogledate filmove koje ste propustili protekle sezone, ali to ne znači da je repertoar rezerviran isključivo za reprizne naslove.

Uz Rasprskavanje i Ma ma, koji su na program kina Europa stigli tijekom ljeta, jedan novi naslov pridružuje se aktualnom repertoaru: riječ je o tuniško-francuskom ostvarenju Kad otvorim oči mlade autorice Leyle Bouzid, nagrađenom na Venecijanskom filmskom festivalu prošle godine. Radnja filma smještena je u praskozorje revolucionarnih događanja u Tunisu u ljeto 2010., a prati 18-godišnju Farah, koja s velikom strašću za životom i mladenačkom buntovnošću otkriva svoj put u svjetlu represivnog, autoritativnog sustava. Film je na programu od četvrtka, 18. kolovoza.

 
U predstojeći vikend možete ući uz filmove slavnog talijanskog redatelja Paola Sorrentina: naime, u petak, 19. kolovoza u 18:30 h možete pogledati Oscarom nagrađenu Veliku ljepotu, a odmah potom (u 21:10 h) na programu je Mladost, najnovije Sorrentinovo ostvarenje s impresivnom glumačkom ekipom predvođenom Michaelom Caineom, Harveyjem Keitelom i Rachel Weisz.
 
 
U subotu, 20. kolovoza u kinu gostuju dva filma s nedavno završenog Motovun Film Festivala! Kao dio programa Ljeto je u kinu (u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra i Kino mreže) zagrebačkoj će publici biti predstavljeni pobjednički film ovogodišnjeg Motovun FF-a, irsko-kubanski Viva, te argentinsko ostvarenje Klan koje je na lanjskom Venecijanskom filmskom festivalu odnijelo nagradu za najboljeg redatelja (Pablo Trapero).

Cjelokupni raspored provjerite ovdje, a na istom linku možete i rezervirati ili kupiti svoje ulaznice.
 
 
Foto: Facebook 
 
Objavljeno: 17.08.2016. u 11:47
Tagovi: film, kino Europa

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p