DOGAĐANJA

Koncert koji se u travnju ne propušta!

Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr. Lee & IvaneSky
Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr. Lee & IvaneSky  
Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr.Lee & IvaneSky promovirat će svoj upravo objavljeni album Colors ekskluzivnim koncertom u Zagrebačkom kazalištu mladih koji će se održati 22. travnja u 21 sat. Dobar dio pjesama s albuma je inspiriran i nastao kao glazba za filmove i kazališne predstave, a među njima su i dvije pjesme iz ZKM-ove predstave Živjet ćemo bolje, za koju su Mrle i Ivanka skladali glazbu.

Za koncertnu promociju albuma odabrana je pozornica Zagrebačkog kazališta mladih, kojom će, uz Mrlu i Ivanku te Vavu (ex-Laufera), Baljka i Bina (present-Let3-o), prodefilirati i cijeli niz kolega, prijatelja i suradnika iz svijeta glazbe i kazališta, od kojih su mnogi radili i na samom albumu. Glazbenici Matija Dedić, Boris Štok (Quasar), Čarli Jurković, kao i glumci ZKM-a Milivoj Beader, Katarina Bistrović Darvaš, Damir Šaban, Petar Leventić, Barbara Đurović te Stipe Kostanić, samo su neki od gostiju koji će nastupiti 22. Travnja u ZKM-u. Uz njih i pratnju orkestra za koji partiture piše skladatelj Frano Đurović., MrLee & IvaneSky za ovu će prigodu izvesti i neke od pjesama iz ZKM-ove predstave Živjet ćemo bolje.
 
Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr. Lee & IvaneSky  
Mr.Lee & IvaneSky projekt je nastao pred nekoliko desetljeća pod imenom Strukturne ptice, a prethodio je kasnijim inkarnacijama Let2 i, konačno, Let3, te je u zadnjih nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta – Mr.Leeja i Ivanke Mazurkijević – IvaneSky. Uz ovaj pokretački duo na albumu Colors sudjeluje još cijeli niz sjajnih glazbenika, a prije svega jezgro benda koje čine gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let3), te bubnjar Ivan Bojčić Bin(Morso, Let3). Uz njih na albumu su gostovali i Matija Dedić (klavir), Darko Jurković Charlie (Gitara), Bobo Grujičić (bubanj), Ivan Valušek (bas, sitar), Rene Mazurkijević (klarinet) i drugi, a produkciju potpisuju Matej Zec i Iztok Turk.
 
Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr. Lee & IvaneSky  
Album Colors donosi 10 pjesama od kojih je dobar dio inspiriran i nastao kao glazba za filmove i kazališne predstave. Svakako tu treba istaknuti pjesme Nije dobro i Happiness iz ZKM-ove predstave Živjet ćemo boje u režiji Senke Bulić. Tu je i novo live čitanje pjesme Last Words, te Saddle in the Cold (Sedlo u hladonoći) iz filmske adaptacije Kauboja, kao i pjesma Tears inspirirana fimom Belladonna. No, Colors je u mnogočemu više od albuma glazbe za kazalište i film, svaka je pjesma svijet za sebe i definitivno u cjelini funkcionira kao moderni, na trenutke i avangardni pop album, osebujne atmosfere i visoke artističke kvalitete kojom prelazi okvire domaće glazbene scene i može se bez problema usporediti sa sličnim svjetskim ostvarenjima.
 
Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cijeni od 80 kuna - putem web stranice kazališta, na blagajni ZKM-a te na stranici ulaznice.hr. S obzirom na ogranični broj mjesta te već sada veliki interes, potrebno je na vrijeme rezervirati i kupiti ulaznice.
 
 
Foto: Facebook
Objavljeno: 25.03.2016. u 13:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p