DOGAĐANJA

Kula Lotrščak u znaku genijalnih mladih umjetnika

Izložba ilustracija mladih slikara, dizajnera i ilustratora

Kula Lotrscak 

'Sami smo odredili početak godine', riječi su ovo organizatora izložbe Neka druga nova godina, koja će se sutra, 17. travnja u 19 sati otvoriti u Kuli Lotrščak. Osim u Zagrebu, izložbe će se održati i u Beogradu i Berlinu. Neka druga nova godina rezultat je suradnje s 24 umjetnika iz Hrvatske i Srbije. Neki od autora su Miron Milić, Zlatan Vehabović, Stipan Tadić, Lonac, Booboo Tannenbaum...

'Dali smo priliku umjetnicima da ilustracijom interpretiraju mjesec u godini' rekao je Gregor Mihaljević, suosnivač udruge Corporeal Geometrics, naglašavajući kako je cilj izložbe potaknuti posjetitelje na komunikaciju i razmjenu iskustava iz svojih života. Kako posjetitelji ne bi otišli praznih ruku, na izložbu će ih cijele godine podsjećati katalog izložbe u obliku kalendara, koji počinje u svibnju.

'Naša kalendarska godina počinje u svibnju 2015. i završava u travnju 2016. godine. Svaki mjesec krasi po jedna ilustracija s izložbe. Protokom svakog mjeseca moguće je istrgnuti ilustraciju i uokviriti je. Tako svakog mjeseca dobivate jedno umjetničko djelo', rekao je Tom Palinić iz udruge Corporeal Geometrics, koja se bavi poduzetništvom u kulturi te stvaranjem, kuriranjem i distribucijom predmeta umjetničke vrijednosti na globalnu scenu.

Izložba je otvorena do 19. travnja 2015., a ulaz je slobodan.
 
Neka druga nova godina 
Neka druga nova godina 
Neka druga nova godina 
Neka druga nova godina 
Neka druga nova godina 
Neka druga nova godina 
 
Neka druga nova godina 
Foto: Pr
Objavljeno: 16.04.2015. u 13:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p