DOGAĐANJA

Mali piknik na Vranicanijevoj poljani

Gastro oaza za ljetno osvježenje u Zagrebu

mali piknik vranicanijeva poljana 
Spajajući koncept prirodne i lokalne hrane te jedinstvenog gornjogradskog ambijenta poznata mobilna tržnica Mali plac s Tavana stvara jednu sasvim novu ljetnu priču – Mali piknik na Vranicanijevoj. 
 
Jednom tjedno Vranicanijeva poljana pretvara se u ugodnu oazu za ljetno osvježenje Zagrepčana i turista s primamljivim gastro-sadržajem. Predstavljanje malih lokalnih proizvođača i kušanje hrane s izvora dobiva potpuno novu dimenziju te se spaja u opuštenu, samoposlužnu varijantu piknik-druženja. Posjetitelji Malog piknika tako se sada mogu još duže zadržati u istraživanju gornjogradskih kutaka, kao i uživati u zanimljivoj gastro-ponudi u ležernoj atmosferi i starogradskom ambijentu.
 
mali piknik vranicanijeva poljana 
mali piknik vranicanijeva poljana 
Na Malom pikniku upoznat ćete se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija te zdravim i inovativnim načinima pripreme svježih namirnica, ali i predahnuti na dekicama uz pogled na grad i osvježiti se voćnim i povrtnim koktelima, domaćim vinima, sezonskim voćem, organskim sladoledom i delicijama poput sirovih torti i kozjeg sira ili pak s nogu prigristi neke od raznovrsnih orašastih plodova.
 
mali piknik vranicanijeva poljana

mali piknik vranicanijeva poljana
U fokusu gastronomske ponude Malog piknika su sezonske namirnice organskog porijekla, uzgojene i proizvedene od lokalnih OPG-ova. 
Mali piknik održava se na Gornjem gradu do sredine rujna, svake srijede u popodnevnim satima (17 – 21 h). U slučaju lošeg vremena Mali piknik se odgađa, a Mali plac seli u Branimir centar. Događanje organizira Mali plac s Tavana, a podržava Turistička zajednica Grada Zagreba.

mali piknik vranicanijeva poljana
 
Foto: PR
Objavljeno: 03.08.2016. u 11:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p