DOGAĐANJA

Milanska izložba koja se ne propušta

Postav u čast modne ikone Anne Piaggi
Ako vas kroz nekoliko tjedana put dovede u Milano, postaja koja se ne propušta jest milanski kulturni centar Fabbrica Del Vapore. Ondje će biti izložen postav u čast Anne Piaggi, ekscentrične modne urednice i ikone, čija će šarolika i nadasve živopisna garderoba dobiti svoj trajni smještaj u sklopu centra.

Kolekcija, koja uključuje odjeću i asesoare, od kojih su šeširi bili daleko najpoznatiji zaštitni znak pokojne Anne Piaggi, bit će izložena zahvaljujući zajedničkom dogovoru milanskih vlasti i obitelji Piaggi, budući da su obje strane odlučne u namjeri očuvanja jedinstvenog naslijeđa ove modne ikone.

U partnerstvu s talijanskom modnom komorom, stručnjaci s londonskog sveučilišta mode bit će kuratori izložbe, koji će u organiziranju arhiva dobiti pomoć studenata s milanskog modnog instituta.

Milanski savjetnik za kulturu, Stefano Boeri, ovom je prilikom izjavio: "Nužno je zadržati i izložiti kolekciju u Milanu, jer ona predstavlja pravi dragulj talijanske kulturne baštine." Ukoliko sve prođe u redu, izložba bi mogla prerasti i u pravi modni muzej.

H.B.
Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 07.02.2013. u 14:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p