DOGAĐANJA

Modno druženje koje se ne propušta

Novo izdanje Fashion Caféa u Croatian Design Superstoreu
marija kulušić 
Croatian Design Superstoreu nastavlja se s jedinstvenim programom posvećenim modnom dizajnu i poslovanju u modi. Fashion Café ovog četvrtka, 21. siječnja od 18 do 19 sati u goste dovodi perspektivnu mladu modnu dizajnericu Mariju Kulušić.

Marija gaji ljubav prema modnom dizajnu još od malih nogu te je logično završila srednju školu za tekstil i dizajn, smjer modni dizajn. Na Tekstilno-tehnološkom fakultetu je 2013. diplomirala modni dizajn i kostimografiju. Na regionalnom natječaju LIFT je 2013. osvojila nagradu za najboljeg mladog modnog dizajnera. Uslijedila je prva kolekcija u sklopu modne manifestacije Fashion.hr te je svoj rad nastavila prikazivati u sklopu istoga. Prvu samostalnu izložbu pod nazivom ‘Tendencije’ je 2015. prikazala u suradnji s mladim fotografom Lukom Pešunom, a iste je godine bila nominirana na dodjeli Elle style awards kao najbolji mladi dizajner. Oduvijek ju fasciniraju arhitektura i njeni oblici, što nastoji prenijeti na svoj rad. Sve svoje radove, od skice pa do završenog odjevnog predmeta, izrađuje u potpunosti sama.
 
marija kulušić 
Razgovarat će se o svim procesima vođenja njezinog branda – od ideje do realizacije, pa i mnogo detaljnije od toga. Više o kreativnim procesima Marije Kulušić, odabiru materijala, kombiniranju tekstura i intimnom odnosu sa svojim dizajnom će posjetitelji imati priliku saznati u na trećem izdanju Fashion Caféa.

Voditeljica programa je članica CDSS tima, Marija Kata Vlašić. Preddiplomski studij završila je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a Fashion Business MBA program na International Fashion Academy u Parizu. Kao freelancer u Hrvatskoj i u inozemstvu djeluje na područjima mode, dizajna i kreativnih industrija, uglavnom kroz digitalne komunikacije i marketing. Suosnivačica je međunarodnog lifestyle bloga www.lestandart.com, koji uređuje s još šest suradnika situirane diljem Europe.
 
marija kulušić 
Foto: PR
Objavljeno: 20.01.2016. u 15:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p