DOGAĐANJA

Multimedijalna izložba Matije Čopa i Vanje Šolina

Modni dizajner i fotograf zajedno u Galeriji Kranjčar

Matija Čop i Vanja Šolin  

Projekt Paralaksa nastao je na bazi diplomskog rada Matije Čopa OBJECT 12-1/13-5. 2013-te godine započela je inicijalna suradnja dvojice kreativaca, mladog modnog dizajnera i fotografa Vanje Šolina, koja je rezultirala multimedijalnom izložbom koja se 10. prosinca otvara u Galeriji Kranjčar.

Osim što ih povezuje sličan pristup u rješavanju konceptualnih problematika u području mode, obojica su učenici Londonske umjetničke scene. Matija momentalno pohađa postdiplomski studij na Royal College of Arts, dok je Vanja odradio studij fotografije na University of the Arts London (London College of Communication). Umjetnički senzibilitet i istraživalački nagon koji nose u sebi dodatno se uobličio i izbrusio na tim Londonskim adresama.
 
Matija Čop i Vanja Šolin 
Ovim zajedničkim projektom, pod radnim nazivom Paralaksa, Matija i Vanja pokušavaju na konceptualan način povezati arhitekturu i povijest te kroz modno oblikovanje, multimedijalnim alatima ukazati na dubinski odnos nacionalnog nasljeđa (Šibenska Katedrala) i završnog proizvoda, Matijinih modnih komada.

Fotograf zaokružuje fazu projekta vizualima mode, nakita i arhitekture. Cijela priča kroz metodu dekonstrukcije dobiva posve novu dimenziju u interpretaciji modne fotografije, koja je usko povezana s arhitekturom, nacionalnim nasljeđem i njihovim značenjem kao elementarnim sjemenom umjetničkog stvaralaštva.

Izložba se u Galeriji Kranjčar otvara 10. prosinca 2015. od 19 sati, a traje do 8. siječnja 2016.
 
Matija Čop i Vanja Šolin 
Matija Čop i Vanja Šolin 
Matija Čop i Vanja Šolin 
Matija Čop i Vanja Šolin 
Matija Čop i Vanja Šolin 
Foto: PR
Objavljeno: 08.12.2015. u 10:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p