DOGAĐANJA

Na Korčuli se održava jedinstveni gurmanski spektakl

Pet chefova iz grupacije Relais & Chateaux predstavlja gastro kreacije
Palača Lešić Dimitri  
Palača Lešić Dimitri na Korčuli 28. će svibnja 2016. postati mjesto radnje jedinstvenog gurmanskog događanja. Pet će chefova iz pet različitih hotela i restorana iz grupacije Relais & Chateaux istovremeno predstaviti svoja jedinstvena jela sljubljena s odabranim vinima, a nakon pjenušca dobrodošlice gosti će moći u rezidencijama Palače uživati u jelima i vinima svakog od chefova.

Povijest Palače Lešić Dimitri seže u 18. stoljeće kada je imućna obitelj Lešić objedinila nekoliko manjih kuća u palaču dostojnu toga imena. Palača je obnovljena u izvornom obliku zadržavši povijesni karakter i originalni raspored koji sada nudi nekoliko samostalnih rezidencija. Svaka rezidencija predstavlja dio puta Marca Pola prema Kini.

Uz ovaj veliki gastronomski spektakl na kojem sudjeluje renomirani chef Toni Erceg iz Palače Lešić Dimitri, međunarodno prepoznati chef Andrej Barbieri iz restorana Bevanda, Antonio Mosca, chef Il Bottaccia, Mark Lundgaard, chef restorana Kong Hans Kaelder te Danijela Tifar i Bojan Vuković, chefovi Stancije Meneghetti, Korčula će na tjedan dana postati domaćinom proljetnog festivala.
 
Palača Lešić Dimitri  
U LD restoranu će se tako od 21. do 28. svibnja obilježiti proljeće u Dalmaciji, uz obilje sezonskih namirnica. Tjedan započinje humanitarnom večerom za lokalnu Ligu za borbu protiv raka. Tom prillikom moći će se uživati u trinaest novih vina jedanaest hrvatskih vinara. Chef Toni Erceg za ovu je priliku osmislio jelovnik sastavljen od lokalnih namirnica i maslinovih ulja. Subota, 21. svibnja, na raspored donosi poseban degustacijski jelovnik sastavljen od proljetnih proizvoda. Na vinskoj karti bit će vrhunska lokalna vina kao što je Pošip te Gracinov Babić i Plavac Mali s Pelješca. Domaćin večeri bit će Luka Krajančić i njegovi prijatelji vinari. Sav prihod od večere namijenjen je u humanitarne svrhe. Cijena večere koja uključuje vino je 500kn.
 
Palača Lešić Dimitri
Srijeda, 25. svibnja 2016. rezervirana je za Saint Hills u LD Restoranu koji će pripremiti specijalitete od lokalnih namirnica sljubljenih s njihovim vrhunskim nagrađivanim vinima. Cijena večere od pet sljedova i šest vrsta vina je 525kn.

Cijenjeni kuharski tim hotela Meneghetti iz Istre u četvrtak će. 26. svibnja po treći puta ujediniti snage s kuharskim timom LD Restorana. Večera će se sastojati od šest sljedova od kojih će svaki tim osmisliti tri. Biti će predstavljeni vrhunski istarski i dalmatinski specijaliteti. Cijena večere od šest sljedova s Meneghettijevim vinima te vinima s Korčule i Pelješca je 600kn.

U subotu, 28. svibnja u Palači Lešić Dimitri po prvi puta će se održati jedinstveni gurmanski događaj na kojem će pet chefova iz pet različitih hotela i restorana iz grupacije Relais & Chateaux istovremeno predstaviti svoja jedinstvena jela sljubljena s odabranim vinima. Nakon pjenušca dobrodošlice gosti će moći u rezidencijama Palače uživati u jelima i vinima svakog od chefova. Druženje nakon događanja trajati će do dugo u noć.
  
 
Foto: PR
Objavljeno: 19.05.2016. u 16:01
Tagovi: hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p