DOGAĐANJA

Najavljena prva ovosezonska premijera Teatra EXIT

'Taksimetar' nas uvodi u svijet zagrebačkih taksista i svakodnevnih dogodovština
taksimetar
Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptulnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo?

Prva ovosezonska premijera Teatra EXIT odgovorit će na pitanje, i to predstavom Taksimetar, Gorana Vojnovića. Premijera je na rasporedu u petak 7. listopada 2016. u 20 sati, a reprize su 13.,19.,20., 27. i 29. listopada 2016. u 20 sati. Ulaznice za reprizne izvedbe u prodaji su na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208).

Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani te je jedan je od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije. Njegova prva dva romana Čefuri raus! (2008.) i Jugoslavija, moja domovina (2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije. Za roman Čefuri raus! dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova Piran – Pirano (2010.) i Čefuri raus! (2013.) te više kratkih filmova.

taksimetar
Foto: PR
Objavljeno: 05.10.2016. u 12:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p