KULTURA

Najbolji hrvatski ilustratori okupljeni u monografiji 'Nada'

Otvara se izložba radova domaćih ilustratora u Croatian Design Superstoreu
ilustracije
Večeras će se, 12. travnja, u Croatian Design Superstoreu u Zagrebu otvoriti izložba radova najboljih hrvatskih ilustratora - radova koje su kreirali za knjigu Nada Zaklade Adris. Njih 24-ero okupilo se na ovome projektu kako bi svaki ilustrirao po jedan od 24 najveća projekta iz područja znanosti, obrazovanja i stvaralaštva koje je do sada podržala Zaklada Adris.

Ilustratori i ilustratorice čiji su radovi izloženi su: Iva Čurić, Nebojša Cvetković, Ana Žaja Petrak, Danijel Srdarev, Luka Juras, Davor Šunk, Hana Tintor, Anita Celić – Cella, Klarxy, Vedran Klemens, Filip Peraić, Alen Lipuš, Tomislav Torjanac, Imelda Ramović (Mireldy Design studio), Tea Jurišić, Srđana Modrinić – BooBoo, Helena Janečić, Igor Taritaš, Slaven Kosanović – Lunar, Tomislav Šestak, Dominik Vuković, Tonka Lujanac, Vendi Vernić i Davor Rukovanjski.

alen lipus
anazajapetrak
anitaceliccella
vedran klemens
''Predstavljeni na jednome mjestu, u knjizi Nada, ovi projekti i njihove ilustracije pružaju nadu da Hrvatska ima budućnost. Knjiga je osjetljiva na dodir. Što se više koristi, to više nade ima'', pojasnio je Davor Bruketa iz Bruketa&Žinić OM koji su idejno osmislili i izradili knjigu na čijim se koricama nakon rukovanja sve više pojavljuje riječ NADA. Na otvorenju će se moći vidjeti i film o knjizi autora Blaža Šventa, Aleksandra Pavlovića i Komakina.

booboo
davor rukovanjski
davor sunk
hana tintor
tomislav torjanac
Monografija Zaklade Adris tako je, uz dokumentarnu vrijednost, postala i svojevrsna zbirka najboljeg od trenutne hrvatske ilustratorske scene koju karakterizira raznolikost autorskih rukopisa i pristupa. Njihov kreativni doprinos na vizualno je zanimljiv i nekonvencionalan način čitateljima približio širinu i vrijednost rada Zaklade.

helena janecic
igor taritas
Kako u očima vrsnih kreativaca izgleda primjerice genomska filostratografija, zatim transplatacija krvotvornih matičnih stanica ili sekvenciranje nanoporama u istraživanju porijekla višestaničnosti, možete razgledati do 16. travnja.

imelda ramovic
klarxy
nebojsa cvetkovic
lunar
tonka lujanec
tomislavsestak

Foto: Domagoj Kunić
Objavljeno: 12.04.2017. u 10:41

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p