DOGAĐANJA

Najljepši dokumentarac o svemiru ikad snimljen u kinu Europa

Impresivno djelo Terrencea Malicka se ne propušta
Voyage of Time: Life's Journey
A
ko ste trenutno pripadnik manjine koja aktualne dane kolovoza provodi na gradskom asfaltu, i to onom zagrebačkom, vjerujemo da svaki slobodni trenutak koristite za uživanje u svim sadržajima koje naš glavni grad ove godine nudi.


Istih definitivno nije malo i svatko među njima može pronaći nešto za sebe, a ako u domenu vaših interesa pripada sedma umjetnost, tada vam pažnju moramo skrenuti na program kina Europa. Kino koje nas oduševljava iz sezone u sezonu, i kino na kojem smo kao publika iznimno zahvalni, od ovog tjedna prikazuje jednu pravu dokumentarnu poslasticu. Najljepši dokumentarac o svemiru ikad snimljen djelo je Terrencea Malicka, nagrađivanog američkog redatelja poznatog po iznimnoj estetici koja se najbolje opisuje riječju – poetski. Usprkos činjenici da je snimio svega pet filmova, Malick se ubraja u najveće filmaše našeg doba. Njegov vizionarski film Tree of Life koji između svega ostalog sadrži i poprilično dug segment postanka svemira i života, nešto je što se može svrstati među najljepše trenutke svjetske kinematografije, a upravo je od materijala ovog filma sastavljen i impresivni dokumentarac Voyage of Time: Life's Journey koji se pogledati može u kinu Europa od ovog vikenda. Putovanje u ovom filmu počinje u trenutku Big Banga pa do današnjeg vremena, a nudi i mali uvid u budućnost svemira. Kroz niz nevjerojatnih scena redatelj pokušava dokučiti postanak svemira, a s njim i apstraktnog pojma kao što je vrijeme. Malick je film pripremao punih 40 godina, a naratorica je australska oskarovka Cate Blanchett.

Raspored projekcija možete pogledati na stranici kina Europa, a poželite li poslijepodne provesti uz neki drugi naslov, raspored pogledajte ovdje.


Foto: IMDb
Objavljeno: 12.08.2017. u 13:01

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p