DOGAĐANJA

Najveća retrospektiva rada Karla Lagerfelda

Izložba koju modni entuzijasti ne smiju propustiti

 
Ljubitelji mode ovoga proljeća imaju mnogo razloga za veselje. Uz impozantnu izložbu genijalnog Alexandera McQueena koja je, slijedeći ogroman njujorški uspjeh, otvorena nedavno u Londonu, još jedna ikona modne industrije svoje štovatelje časti dugo očekivanom retrospektivom svoga rada.

Riječ je o Karlu Lagerfeldu i prvoj sveobuhvatnoj izložbi koja istražuje modni kozoms njegova iznimnog lika i djela. Dizajnerovih 30 godina provedenih na čelu modne kuće Chanel te 50 u Fendiju, kao i kreiranje za brand Karl Lagerfeld i Chloé, nesumnjivo su osigurali nevjerojatno mnogo materijala za ovu izložbu u Bundeskunsthalle museum u Bonnu u Njemačkoj.

Selekciju Karlovih amblemskih kreacija iz sve četiri modne kuće u kojima je djelovao okupila je Lady Amanda Harlech, njegova savjetnica i dugogodišnja muza te uz pomoć ravnatelja muzeja otvorila do sada najveću izložbu Karlovog rada. Osnovna ideja je bila prikazati kompletan dizajnerov opus, a to je nešto što nikad prije nije učinjeno.
 
Karl Lagerfeld: ModeMethode otvara se 28. ožujka i moći će se pogledati u muzeju Bundeskunsthalle Bonn do 13. rujna 2015. godine.
 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld 
Karl Lagerfeld  
M.M.
Foto: Bundeskunsthalle Bonn
Objavljeno: 26.03.2015. u 10:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p