DOGAĐANJA

Narodni heroj Ljiljan Vidić na daskama Kerempuha

U režiji Krešimira Dolenčića
ljiljan vidić
V
ođeni Krešimirom Dolenčićem, dokazanim redateljem Kerempuhovih uspješnica poput Čuda u Poskokovoj Dragi, Krletke i drugih, ansambl Satiričkog kazališta Kerempuh vrijedno priprema uprizorenje zasigurno najvećeg i najočekivanijeg kazališnog hita u ovoj sezoni Narodnog heroja Ljiljana Vidića Zorana Lazića u adaptaciji i dramatizaciji Ane Tonković Dolenčić.

Ovaj zanimljiv tekst prepun duhovitih šala na današnjicu i prošlost, zasigurno će osvojiti zagrebačku publiku. Premijera je zakazana za 21.travnja u 20 sati, a prve pretpremijerne izvedbe mogu se pogledati već 19. i 20. travnja 2017.

ljiljan vidić
Jedan od najuspješnijih i najintrigantnijih domaćih filmova u proteklih nekoliko godina zasigurno je Narodni heroj Ljiljan Vidić u režiji Ivana Gorana Viteza, nastao prema filmskom scenariju Zorana Lazića 2015. godine. Poput Tarantinovih Nemilosrdnih gadova ili Mel Brooksove Smiješne strane povijesti, priča o Ljiljanu Vidiću obiluje politički nekorektnim, uvrnutim humorom, a relacijama prema današnjici uranja u fantastiku balansirajući na tankom rubu nonsensa što je čini idealnim materijalom za kazališnu adaptaciju na tragu broadwayske uspješnice Producenti.

ljiljan vidić
Narodni heroj Ljiljan Vidić je satirički okvir u kojem se kroz prizmu humora može ogledati sav besmisao suvremenih radikalnih podjela u društvu, rat koji kao da nikada nije završio i traume koje nikako da zacijele. Partizani, ustaše, četnici, kojekakvi profiteri te potreba za revolucijom i danas se provlače kroz mnoge pore naše svakodnevice, a kazalište je mjesto na kojem je moguće, čak i uz osmijeh, napokon se obračunati s tom anakronom distopijom jer je, prema nekim autorima, čovjek zdrav dokle god se može sam sebi smijati.

ljiljan vidić
Foto: PR
Objavljeno: 16.04.2017. u 09:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p