DOGAĐANJA

Naučite sve o uređenju vrta na novom Malom Food Hubu

Za sve vrtlare početnike 

Treće izdanje Malog Food Huba održat će se u subotu, 24. ožujka od 10 do 14 sati u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a bit će posvećeno planiranju i skiciranju vrta te gradnji povišenih vrtnih gredica.

U suradnji s Urbanom vrtlaricom – Andrejom Čoh, Mali Food Hub ovoga puta pružit će tako svim vrtlarima početnicima priliku da nauče kako dobro isplanirati vrt, ali i kako napraviti svoju prvu povišenu gredicu. Dobar plan vrta je dobar temelj za uspješan i sretan vrt, bez obzira je li riječ o velikom ili malom, gradskom ili seoskom vrtu. Kako ga najjednostavnije napraviti i na što sve treba pripaziti? U Malom Food Hubu ovog puta od 12 do 13 sati pričat će se upravo o planiranju i skiciranju vrta i svih njegovih dijelova u skladu s okolinom. Također, u sklopu Malih razgovora moći ćete izraditi svoje prve skice vrta te doznati kako napraviti dobar plan sadnje. Od 13 do 14 sati slijede Male radnje u sklopu kojih će Urbana vrtlarka pokazati sve faze gradnje povišenih vrtnih gredica.


Povišene vrtne gredice učinkovito su i organizirano rješenje za svaki vrt, a savršene su za uzgoj na manjim parcelama ili nepogodnom tlu. Doslovno se mogu postaviti bilo gdje, lako se veličinom prilagođavaju prostorima i upravo su zato idealan izbor za sve one koji nemaju veliki vrt ili žele uzgajati povrće u gradu. Svoju zdravu nabavku posjetitelji će uobičajeno moći obaviti od 10 do 14 sati kada će Mali plac ponovno okupiti desetak lokalnih malih proizvođača koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Također, na stolovima Svijet O'Bilja, Slatko moje zeleno i OPG Pereglin nastavlja se razmjena starih sorti raznovrsnog sjemena, a stižu i prve ovogodišnje sadnice. U Malim razgovorima i radnjama mogu besplatno sudjelovati svi zainteresirani uz prethodne prijave na e-mail info@mali-plac.org.
Foto: PR, Sanjin Kaštelan
Objavljeno: 21.03.2018. u 13:43
Tagovi: mali plac

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p