DOGAĐANJA

Ne propustite premijeru No Logo Opera(tion) predstave

Barokna opera na suvremeni način sutra u varaždinskom HNK

Sutra s početkom u 20 sati, premijerno će se u varaždinskom HNK izvesti No Logo Opera(tion), barokna opera na suvremeni način. Operne dionice, koreografija suvremenog plesa, gluma i barokna glazba u izvedbi gudačkog kvarteta, zatim animirane i dokumentarističke video projekcije i elektronska glazba, čine ovo eklektično djelo specifičnim primjerkom izvedbene umjetnosti kakvog dosad nismo imali prilike vidjeti u HNK Varaždin.

Opera će imati u Varaždinu i repriznu izvedbu dan kasnije, a nakon toga putuje u Zagreb gdje će se 15. travnja izvesti u sklopu Queer Sezone 2014. Zatim će ju gledati njemačka publika tijekom dviju izvedbi u Mülheimu, a u Hrvatsku se ponovo vraća na splitski IKS Festival 19. lipnja.

'Svi smo vrlo uzbuđeni, ali ipak zadovoljni jer smo u posljednja dva mjeseca u varaždinskom HNK napravili ogroman posao. Svi su dali sve od sebe, u predstavu su izvođači unijeli i osobna priznanja, razgolili se i fizički i psihički na pozornici. Vjerujem da će to publika osjetiti i tim više uživati u projektu.', rekla je Sanja Tropp Frühwald, iz umjetničke organizacije VRUM, koja je osmislila i realizirala predstavu zajedno s Mirjam Schmuck i Fabianom Lettowom iz njemačkog kainkollektiva.

Ulaznice za varaždinsku premijeru i repriznu izvedbu mogu se kupiti na blagajni kazališta. Podsjećamo, kako je riječ o međunarodnom projektu, No Logo Opera(tion) se izvodi na engleskom jeziku. 

 

A.B.

 

Objavljeno: 10.04.2014. u 16:33
Tagovi: HNK, predstava

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p