DOGAĐANJA

Nemojte propustiti izložbu OKO u Francuskom paviljonu

"Exquisite growth"
oko
O
KO je u vanjskom prostoru trokuta Studentskog centra sa svojim radovima prisutna već niz godina, a sada ulazi i u središnji prostor Francuskog paviljona za koji priprema sedam objekata u kojima razrađuje ljudski vijek referirajući se na Sedam razdoblja ljudskog života Williama Shakespearea. No, kao i kod svih njenih radova, reference ovdje ne prestaju. Imaginarna bića, životinje-ljudi, mitovi, lubanje i riječi pjesama pune karakteristične crteže slojevima značenja koji se odmotavaju uz poznavanje raznorodnih izvora: od klasične literature, preko mitologije do supkulturnih urbanih elemenata.


Francuski paviljon kružna je građevina trostruke podijele prostora koji će se u ovoj instalaciji pretvoriti u šest jasnih cjelina sa središnjom, sedmom, izbočenom, izduženom, krnjom piramidom koja predstavlja završetak. Drveni okviri ispunjeni crtežima dodatno su slikarski obrađeni što se umjetnički nastavlja na njene dosadašnje radove u kojima grafičkim i slikarskim tehnikama intervenira u prostor. Ovi suvremeni asamblaži, inspirirani klasičnim tekstom, u potpunosti su prilagođeni lokaciji za koju su rađeni te reflektiraju trenutačnu društvenu situaciju kroz osobnu umjetničku intervenciju.

OKO
Otvorenje izložbe Exquisite growth poznate umjetnice zagrebačke, ali i europske urbane kulturne scene OKO održat će se 19. listopada, u Francuskom paviljonu, u 19 sati. Izložba je otvorena do 11. studenog, radnim danom od 16 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Iznimno zbog sudjelovanja u Zagrebačkom vikendu galerija petak 20. 10., subota 21. 10. i nedjelja 22. 10. od 16 do 20 sati

Kao sneak peek dijela onoga što vas čeka, citat Baza Luhrmanna:
…Enjoy your body,
use it every way you can...
don't be afraid of it, or what other people think of it
it's the greatest instrument you'll ever own…


OKO
Foto: PR
Objavljeno: 16.10.2017. u 12:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p