DOGAĐANJA

Nesvakidašnja izložba u galeriji Umjetnost osmijeha

Četvrtak rezervirajte za izložbu renomirane kiparice Josipe Čamber

 Angelus Novus
 
Tragate li za nesvakidašnjom izložbom kojom bi uljepšali svoj radni tjedan, jedan prijedlog stiže iz galerije Umjetnost osmijeha. Tamo će se 10. rujna u 20 sati, održati izložba pod nazivom Angelus Novus poznate hrvatske kiparice Josipe Čamber. 

Za potrebe izložbe, umjetnica je izradila niz zidnih skulptura oblikovanih od drveta u spoju s ogledalima, skulpture od drva te slike u tehnici akrilika na platnu, povezana motivom krila. Izložba će biti popraćena božanstvenom glazbom jedne od najpoznatijih hrvatskih harfistica, Ivane Biliško.
 
 
Josipa Čamber poznata je hrvatskoj javnosti prema svom projektu Ogledala Mašte koji je osmislila kao zidne skulpture koje izrađuje iz drveta i spaja ih sa zrcalima na jedinstven način.
  
"Kako su moja ogledala na granici umjetničkog i primijenjenog svijeta – između realnosti i sna, između drveta i transparentnog ogledala smatrala sam da ime Ogledala mašte u potpunosti opisuje samu ideju", objasnila je Josipa svoj najpoznatiji projekt Ogledala Mašte.

Završila je školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, odjel kiparstva, u klasi prof. Vinka Fabrisa te Agorinu akademiju, odjel slikarstva, u klasi prof. Ksenije Turčić. Izlagala je na 12 samostalnih izložbi, sudjelovala na brojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama. Autorica je jedne javne skulpture i dobitnica triju nagrada. Umjetnica se također može pohvaliti kako primjerak jednog njezinog ogledala ima i britanska oskarovka Judi Dench.
  
Foto: PR
 
Objavljeno: 07.09.2015. u 10:38
Tagovi: izložba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p