DOGAĐANJA

Odličan ljetni program kina Europa!

Ljeto u kinu Europa uz omiljene filmove sezone
Kino Europa 
Ostajete li ovoga ljeta u Zagrebu ili samo želite kratiti vrijeme do odlaska na more, kino Europa već tradicionalno osigurava priliku da, u sklopu ljetnog ciklusa Propustili ste, pogledajte!, nadoknadite propuštene filmske naslove ili se prisjetite svojih favorita iz protekle sezone.

Tako i ove godine od 2. srpnja do početka rujna zagrebačku publiku očekuje pregršt filmova: od hitova nezavisne kinematografije kao što su Odrastanje Richarda Linklatera, argentinski omnibus Divlje priče i Turist Rubena Östlunda, preko Oscarima ovjenčanih filmova Birdman i CITIZENFOUR, pa do zabavnih ostvarenja poput švedske komedije Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao. Tu su i odabrana ostvarenja renomiranih i nagrađivanih europskih redatelja: Dva dana, jedna noć Jean-Pierrea i Luca Dardennea, Feniks Christiana Petzolda, Mi smo najbolje Lukasa Moodyssona i dr.
 
 
Bit će moguće prisjetiti se i uspješnih domaćih ostvarenja, primjerice dokumentaraca Lijepo mi je s tobom, znaš Eve Kraljević i Goli Tihe Klare Gudac, kao i na venecijanskoj Mostri nagrađenog filma Takva su pravila Ognjena Sviličiča. Na redovnom programu tijekom ljeta nastavlja se prikazivati debitantski dugometražni film Ivone Juka Ti mene nosiš, Nova prijateljica Françoisa Ozona te dobitnik venecijanskog Zlatnog lava - film Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju švedskog majstora apsurda Roya Anderssona.

Također, od 2. srpnja na programu je i Sudilište, novo ostvarenje bugarskog redatelja Stephana Komandareva. U dirljivoj priči o odnosu oca i sina koji žive na bugurasko-turskoj granici i suočavaju se s tajnama iz prošlosti, jednu od uloga tumači i Miki Manojlović. Međunarodnoj festivalskoj publici Komandarev je najpoznatiji po višestruko nagrađenom filmu Svijet je velik, a spas čeka iza ugla iz 2008., jednom od 9 finalnih kandidata za nominaciju za Oscara.
 
Foto: PR
Objavljeno: 06.07.2015. u 11:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p