DOGAĐANJA

Odličan regionalni art festival koji morate posjetiti

Jeste li spremni za 'Graffiti na Gradele'?

graffiti na gradele
S
tiglo je vrijeme za još jedno izdanje sjajnog regionalnog art festivala Graffiti na Gradele, koji se po četvrti puta održava u Bolu na Braču, i to od 27. do 29. srpnja.

Festival se ponovno održava na nekoliko lokacija, a prva od njih je bolskaFabrika gdje će se kao i prošlih godina iscrtavati 25-metarski zid. Ponovno će se na par dana oživjeti i iscrtati napuštena infrastruktura hotelskog kompleksa Bijela kuća, koja je ujedno i lokacija na kojoj će se ove godine izvoditi cijeli glazbeni program te skateboard natjecanje. Ostale aktivnosti odvijat će se u prostorijama Doma kulture Bol, u caffe baru Batuda te u ljetnom kinu Bol.

Program koji su organizatori pripremili za ovu godinu najbogatiji je do sada. Sudjeluju graffiti writeri iz cijele regije – Azram iz Ljubljane, Artez i Junk iz Beograda, Chez, ArtuDitu kolektiv, Modul, Bare iz Pimp My Pump, Zipo, Holick, Sarme, Arot, Royal, Casino i Nia iz Zagreba, potom Anxio, Oreb i Smog iz Splita te Seko, Ewone i Elah iz Sarajeva.
 
 
Uz graffiti aktivnosti, kao i uvijek, tu je i glazbeni program koji predvode Bvana i Lider iz Beograda te High5 iz Zagreba, a publika će premijerno imati priliku čuti preview albuma splitskog dvojca VRH-a i Oreba, poznatijih kao članova hip hop grupe Kiša Metaka. Podržat će ih sinjski rap sastav 6wild te lokalni MC Marchello Mede. Program će biti popraćen i DJ setovima izvođača koji su već nastupali na raznim popratnim događajima u sklopu Graffiti na Gradele festivala. To su: DJ Oliver iz Krankšvestera, VRH i Oreb iz Kiše Metaka, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv (back2back) iz Sarajeva te Fat Ivy iz Baraka kolektiva.

Sam festival otvorit će izložba pripremljena od strane kustosa iz umjetničke platforme Boonika, a svoje radove izlagat će Anxio i Rad Recorder (Vuk Oreb) iz Splita te Chez i ArtuDitu kolektiv iz Zagreba. Što se dodatnih aktivnosti u crtačkom dijelu festivala tiče, pripremaju se i graffiti radionice za djecu koje će voditi studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, video projekcije te skate sessioni u sklopu Ziggi Rolling Papers Chill zone.

Festival je u potpunosti besplatan i ulaznice se ne naplaćuju ni za jedan dio programa, a više informacija možete pronaći na Facebook eventu.
 
graffiti na gradele 
Foto: PR, Facebook
Objavljeno: 20.07.2015. u 12:09

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p